Solgte navnet sitt på Ebay

Den norske 18-åringen Lasse Guttorm la ut navnet sitt til salgs på Ebay. Det høyeste budet skulle få bestemme nytt mellomnavn til Trondheimsgutten.

Håpet på femsifret beløp
I følge Dagbladet håpet Guttorm på et femsifret beløp for navnebyttet. Tanken var at et selskap ville benytte sjansen til litt enkel PR.

Guttorm så for seg et mellomnavn som Lasse Rignes Guttorm, Lasse Partypoker.com Guttorm eller Lasse Rimi Guttorm. Vinneren ble slett ikke et selskap, men en administrator på forumet Diskusjon.no. Prisen for navnet ble ikke mer enn 350 dollar, litt over 2000 kroner.

Avstemning om navn
Vinneren var ikke snauere enn at han la ut en avstemning om Lasse sitt nye navn på forumet. Her har diskusjonen rast hardt de siste dagene om Lasses nye mellomnavn. Mange forslag til navn kom inn. Blant annet Lasse Jentorm Guttorm, Lasse Eller Guttorm eller Lasse Dettefårnokikkeplasspåførerkortetellerpassetmitt Guttorm.

Fristen for å stemme om lasses nye navn gikk ut søndag kveld og Lasse kan nå offisielt kalle seg Lasse Nøff Guttorm. Forslaget vant med litt over 18 prosent av stemmene.

Fryktet verre
Lasse selv sier han ikke er misfornøyd med sitt nye navn.

- Det var klart en av favorittene sammen med "Aka" og "Hardware", skriver han per mail.

Han er glad til for at det ikke ble ett av de mer grove navnene. Lasse Finemuggerforresten Guttorm eller Lasse Måpådass Guttorm hadde nok ikke vært like populært hjemme.

- Faren min bare ler av påfunnet, kan Lasse opplyse.

Foruten litt latter har han fått lite respons hjemme på stuntet, men vennene har allerede begynt å kalle han ved hans nye navn.

Karriere som barnehageonkel
Det er heller tvilsomt at folkeregisteret ville ha godkjent noen av de mer grove navneforslagene, men om ikke Lasse Nøff går igjennom vil neste navn bli testet ut. Lasse Lommemannen Guttorm blir trolig ikke like stas i passet.

Lasse har ingen umiddelbare planer om å jobbe i barnehage med det første, men anser det ikke som det dummeste han kan gjøre med sitt nye navn.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen