ANDROID-SJEFEN: Samsung solge flere Android-mobiler enn de fem neste Android-produsentene på listen til sammen. Her kan du se en Galaxy Note Edge.
ANDROID-SJEFEN: Samsung solge flere Android-mobiler enn de fem neste Android-produsentene på listen til sammen. Her kan du se en Galaxy Note Edge. (Bilde: Samsung)

Solgte over én milliard Androider

I fjor ble det for første gang solgt en milliard Android-mobiler, men til tross for at flere kjøpe iOS-enheter sank Apples markedsandel.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I 2014 ble det solgt over én milliard smarttelefoner på verdensbasis basert på Android-operativsystemet.

Det totale smarttelefon-salget inkludert alle operativsystemer endte på vel 1,3 milliarder.

Dette fremgår av salgstallene analysebyrået IDC nå har lagt frem for fjoråret.

Antall solgte Android-telefoner ble 1,0593 milliarder enheter.

Året før ble det solgt i alt 802 millioner Android-mobiler.

Til sammen står Android- og Ios-operativsystemene nå for 96,3 prosent av det globale  smarttelefonmarkedet.

I Norge ser tallene litt annerledes ut. Der ble det i fjor solgt mobiltelefoner for 7,7 milliarder kroner, men det var en liten nedgang, sammenliknet med året før. 

På nettbrett-fronten, derimot, var det nesten total kollaps.

Samsung-seier uten vekst

Den store vinneren i Android-markedet er Samsung, som solgte flere mobiler enn de neste fem Android-produsentene på listen til sammen.

Likevel greide ikke Samsung å selge særlig mange flere mobiler i fjor enn året før. Kanskje de kommende 5G-apparatene vil hjelpe?

Størsteparten av veksten på Android-plattformen var det Huawei, Lenovo (inkludert Motorola), LG, ZTE og Xiamoi som sto for, ifølge IDC-tallene.

Microsoft på stedet hvil

Microsoft solgte 34,9 millioner Windows Phone-enheter i fjor, noe som er en beskjeden økning fra 33,5 millioner mobiler året før.

Microsoft har så langt hatt mest fokus på den nedre delen av smarttelefon-markedet, med forholdsvis rimelige mobiler av Nokia-opprinnelse, mens HTC og Samsung har fått ta seg av de dyrere segmentene av markedet, ifølge IDC.

Men analysebyrået tror Microsoft kommer til å satse hardere på høyende-delen av markedet når Windows 10 er klar i løpet av året.

Blackberry mistet ytterligere markedsandeler i fjor. Plattformen representerer nå bare 0,4 prosent av smarttelefon-markedet, mot 1,9 prosent året før.

Ios opp – og ned

IDC-tallene for smarttelefonmarkedet viser at Apples salg av iOS-enheter hadde rekordhøy vekst med 25,6 prosent i fjor, mye takket være Iphone 6, som ble lansert i siste halvdel av året. I alt solgte Apple 192,7 millioner smarttelefoner i 2014, mot 153,4 millioner enheter året før. 

Med Iphone 6 reponderte Apple på kravet fra markedet om mobiler med større skjerm. IDC setter spørsmålstegn ved om Apple vil greie å opprettholde den kraftige veksten i salget etter at kravet om større skjerm nå er innfridd. Det var fjerde kvartal av 2014 som var Apples store kvartal på mobilsiden.

Kanskje må Apple i 2015 få opp dampen ved hjelp av Apple Watch?
Her er alt du trenger å vite om smartklokka »(Cw.no)

Tross den store salgsøkningen måtte imidlertid Apple se at Ios-markedsandelen i smarttelefon-markedet sank noe i 2014, fra 15,1 prosent året før til 14,8 prosent i fjor.

LES OGSÅ: Vær plagsom – slik bør DU oppføre deg i sosiale medier (Cw.no)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen