Solgte Instagram-bilder for tusenvis av kroner
Teknofil
(Bilde: Instagram/skjermdump)

Solgte Instagram-bilder for tusenvis av kroner

Fattig fotograf vil aldri glemme 34-årsdagen sin.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Instagram handler om mer enn kjendisbilder, bilder av middager og husdyr – eller "selfies". Det fikk fotografen Daniel Arnold erfare på 34-årsdagen sin, skriver Forbes.com.

Arnold hadde bare en drøy 500-lapp på kontoen sin da han plutselig fikk en lys idé. Han la ut følgende melding på det sosiale mediet Instagram:

Hello, I just turned 34 this second. For one day only I am selling 4×6 prints of whatever you want from my Instagram archive for $150 each. I swear I will never sell anything this cheap again. If you’re interested, send a screenshot of the photo(s) of your choice to arnoldaniel@gmail.com (one d) and I will send a paypal invoice, followed by a signed print. Easy peasy. Happy my birthday. I love you - Daniel Arnold

90 000 kroner på en dag

Fotografen hadde riktignok 22 000 følgere og 1300 bilder som kunne kjøpes, men trodde neppe at responsen ville bli så stor. Han fikk ifølge Forbes.com overveldende mange bestillinger til en verdi av minst 15 000 dollar, eller 90 000 kroner, på bare én dag.

– Frem til i går tjente jeg egentlig ikke penger på noe som helst. Har sett etter foto-jobber, men uten å få napp. Så jeg har brukt de fleste dager på å rusle rundt i byen og ta bilder (iPhone og 35mm) i inntil åtte timer per dag, kommenterte Arnold til Forbes.com.

 40 000 følgere nå

Det hører også med til historien at Arnold har blitt nevnt som en av Instagrams beste hobbyfotografer ifølge nettsiden Gawker, og at han ble utestengt fra tjenesten for å ha lagt ut et puppe-bilde.

Arnold sier videre at han har spist toast til frokost, lunsj og middag i hele februar, og at han på ingen måte er noen entrepenør. Faktisk omtaler han seg selv som en "business idiot".I skrivende stund har forresten Arnold bikket 40 000 følgere på Instagram.

(Kilder: Forbes.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen