Illustrasjonsbilde
Teknofil
Illustrasjonsbilde (Bilde: Shutterstock 190342349)

Solgte barna for å kjøpe virtuelle gjenstander i spill

Kinesisk par gikk drastisk til verks.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spillavhengighet er noe de fleste av oss har et forhold til gjennom mediene eller på annet vis. Noen ganger går det imidlertid litt langt, som et kinesisk ektepar nylig viste ved å selge barna sine for å kunne kjøpe virtuelle ting inne i et spill.

Solgte begge barna

Denne saken hører nok til sjeldenhetene, men det kinesiske paret valgt altså å selge ikke bare ett, men to barn, for å finansiere spillavhengigheten til faren. Det var den kinesiske spillnettsiden Sina Games som først rapporterte om saken. Ifølge siden var det bestefaren til de nå solgte barna som varslet om lovbruddet, og sørget for at begge foreldrene ble pågrepet.

Faren til barnet i avhør.
Faren til barnet i avhør.Foto: Skjermdump/Sina Games

Moren skal da ha forklart at faren til barna «...likte å kjøpe ting i online-spill, og at han pleide å tilbringe kveldene ute på nettkaféer...». Ettersom parets barn ikke var planlagt og de ikke ville havne i økonomiske vanskeligheter valgte de derfor like godt å selge barna.

Sannsynlig dødsdom

Menneskehandel (såkalt «human trafficking») er ulovlig i Kina, men skjer allikevel i stort omfang – dog nok ganske sjelden på grunn av spilling. Barn blir solgt både til andre par både i Kina og i utlandet, men også noen ganger til kriminelle bander. Det er en slik bande i byen Fujian paret skal ha solgt barna til, noe som skjerper omstendighetene.

I slike saker idømmes gjerne dødsstraff, og grunnen til salget er vel heller lite formildende. Moralen er vel at uansett hvor mye du elsker et spill: ikke selg barna dine for å kjøpe ting in-game.

Andre foreldre bruker mer redelige men også litt tvilsomme metoder:
Amerikanske foreldre adopterer bort barna via Facebook og Yahoo! »

(Kilde: Sina Games via Kotaku)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen