Soldater får MP3-puter

Vi kan forestille oss at det ikke alltid er enkelt å sove når man oppholder seg i en krigssone, spesielt ikke om man er soldat og et mål for fienden. Dersom en soldat har søvnvansker, kan han eller hun ikke ta en sovepille som oss sivile, siden det kan bli nødvendig til å stille til tjeneste midt på natten.

Danske myndigheter kommer nå sine soldater til unnsetning. De skal utstyre sine krigere i Kosovo og Irak med en MP3-spiller utformet som en pute. I første omgang skal det sendes ut 20 puter. Høyttalerene i puten spiller avslappende musikk som skal lulle soldatene inn i drømmeland. MP3-puten har innebygde stereohøyttalere, mens selve spilleren kobles til via en ledning. Henrik Lundstein, lederen for lederskap- og psykologiavdelingen ved den kongelige danske krigsskolen, sier i følge StuffMag at de håper puten kan sørge for beroligende stunder i et stressende miljø for soldater som er på grensen av hva de kan tåle av stress.

Putene har vært en suksess for den danske produsenten Musicure, og har vært utprøvd ved danske sykehus. Mer enn 4000 pasienter ved danske, svenske, norske og britiske sykehus har vært forøkskaniner for utviklerne av Musicure-puten, og produsenten forteller at de kan dokumentere effekten av puten.

MusiCure-puten, som egentlig bare er et par høyttalere bygget inn i mykt materiale, kommer med en egen MP3-spiller du kobler til en ledning som stikker ut av puten. Dersom du lider av søvnmangel og ønsker deg en søvndyssende pute, trenger du ikke å verve deg i det danske militæret. Du kan bestille puten fra MusiCures hjemmesider, men forvent å betale nærmere 3000 kroner.

(Kilder: StuffMag.co.uk, Technologynews.info, MusiCurePillow.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen