Solcelletelefonen treffer markedet

Vi har allerede sett flere konsepttelefoner som drives av solceller, men frem til nå har ingen blitt lansert for vanlige brukere. Hi-Tech Wealth ser nå ut til å bli den første produsenten som slipper en kommersiell solcelletelefon, etter at selskapet i dag annonserte kamskjellstelefonen S116.

Der du på andre kamskjellstelefoner vanligvis finner en ekstern skjerm, har S116 istedenfor fått et digert solcellepanel. Ifølge produsenten skal én time i solen generere nok energi til å snakke i telefonen i 40 minutter. Det kreves imidlertid ikke at du bor et sted med mye sol, ettersom telefonen også kan lades ved hjelp av en vanlig lampe.

Ingen kan komme og si at Hi-Tech Wealth ikke har gardert seg mot kopiering fra konkurrerende produsenter. Det er nemlig levert inn hele 20 patenter på solcelleløsningen.

S116 slippes i løpet av kort tid på markedet i Hong Kong, og vil ha en pris på $510, som tilsvarer rundt 3100 kroner. 50 000 forhåndsbestillinger kan tyde på at telefonen blir alt annet enn en flopp.

(Kilder: HTWChina.com, Businessweek, Hi-Tech Wealth)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen