Solcelletelefonen treffer markedet

Vi har allerede sett flere konsepttelefoner som drives av solceller, men frem til nå har ingen blitt lansert for vanlige brukere. Hi-Tech Wealth ser nå ut til å bli den første produsenten som slipper en kommersiell solcelletelefon, etter at selskapet i dag annonserte kamskjellstelefonen S116.

Der du på andre kamskjellstelefoner vanligvis finner en ekstern skjerm, har S116 istedenfor fått et digert solcellepanel. Ifølge produsenten skal én time i solen generere nok energi til å snakke i telefonen i 40 minutter. Det kreves imidlertid ikke at du bor et sted med mye sol, ettersom telefonen også kan lades ved hjelp av en vanlig lampe.

Ingen kan komme og si at Hi-Tech Wealth ikke har gardert seg mot kopiering fra konkurrerende produsenter. Det er nemlig levert inn hele 20 patenter på solcelleløsningen.

S116 slippes i løpet av kort tid på markedet i Hong Kong, og vil ha en pris på $510, som tilsvarer rundt 3100 kroner. 50 000 forhåndsbestillinger kan tyde på at telefonen blir alt annet enn en flopp.

(Kilder: HTWChina.com, Businessweek, Hi-Tech Wealth)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen