Solcellelader i lommeformat

Solcellelader i lommeformat

Solcelle-produkter er i vinden, eller skal vi kanskje si i sola, for tiden. Ikke bare kommer det stadig nye produkter og forbedret teknologi, prisene er også i ferd med å falle.

Er du mye rundt og farter i strømløse og solrike områder, får du nå tak i en bærbar solcellelader som ikke er større enn at du kan ha den i lomma.

Litt lengre ladetid
Det finnes flere ulike alternativer, men Cnet trekker fram en bærbar lader fra Solar Style. For en pris på 56 dollar, altså litt under 400 kroner, får du en solcellepakke med lader og adaptere til ulike telefoner. Laderen skal også virke med en del kameraer, spillmaskiner og MP3-spillere.

En full opplading i solen tar seks til åtte timer, i forhold til fire til fem timers opplading fra den vanlige stikkontakten. Laderen skal kunne plasseres i sollys både utendørs og inne.

Dårlig utnyttet
Ifølge NASA bruker vi mennesker bare en liten del av all den solenergien som produseres hver dag, nærmere bestemt 1/10000.

Siden de store solcellepanelene fortsatt er ganske dyre, kan du nå gjøre en mindre investering og teste ut teknologien. Dette må jo være et perfekt reisefølge på backpackertur i usentrale strøk.

For andre løsninger kan du ta en titt på disse sakene:
Bikini med solcelle-lader
Solcelle-mobilen
Lad mobilen mens du sykler

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen