Solcelledrevne mobiler er fremtiden

Det er noen av konklusjonene NetCom har kommet frem til i sin store undersøkelse om vår mobile fremtid. 70 prosent av de nærmere 2 000 norsk respondentene tror det vil bli mulig å stemme i stortingsvalg via mobilen i fremtiden, og samme andel stor at vi vil ta i bruk solcelledrevne mobiler i stor skala. Videre tror halvparten av de spurte at morgendagens mobiltelefon vil fungere som en personlig rådgiver og blodtrykksmåler.
NetCom er optimistiske til folkets spådommer om vår mobile fremtid, og viser til hvor raskt den teknologiske utviklingen skjer i mobilbransjen allerede for øyeblikket.
Superraskt mobilt bredbånd
Er det én ting menneskeheten bør ha lært, så er det at det meste er mulig. Og kanskje spesielt de siste 20-30 årene har den teknologiske utviklingen skjedd så raskt at nye, revolusjonerende produkter, smarte ekstrafunksjoner eller uunnværlige tjenester kan dukke opp fra intet og totalt forandre hvordan vi ser på verden. I mobilverdenen har touchfunksjonalitet, applikasjonsbutikker, stadig bedre mobilkameraer, integrert musikkspiller, 3G, Facebook-tilgang, avanserte spill, videoavspilling – bare for å nevne noe –, gjort mobiltelefonen til et verktøy og en kilde til underholdning. I begynnelsen var en mobiltelefon et telefonapparat du kunne ha med ut av huset for å ringe med. NetCom har tro på at mye vil skje også i nærmeste fremtid.
- Utviklingen de siste årene har vært enorm. Med NetCom 4G har mobilt bredbånd blitt ti tusen ganger raskere på ti år, mens berøringsskjerm og applikasjoner for alt nærmest er et folkekrav. Teknologisk er det ingenting i veien for å ta det neste steget. Så blir det spennende å se om vi er modne for å la mobilen styre storingsvalget allerede i 2013, sier NetComs kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i en pressemelding.

Gjensyn med Nokia 2100?
Seks av ti respondenter i NetComs undersøkelse mener at mobilen vil advare oss om potensielle farer, og hele 80 prosent tror mobilen blir betalingskort. Dette har allerede vært testet ut, og flere aktører jobber aktivt med å finne en universal løsning for å bruke mobilen som betalingskort. Samtidig sier halvparten av de spurte at retromobiler fra årtusenskiftet kommer tilbake, så hvis du ikke har sendt inn din mobiltelefon anno Y2K til resirkulering bør du kanskje spare på den et par år til? Eller… med de nye mulighetene som stadig dukker opp vil retromobilene bare bli mer og mer utdatert.
- Allerede bruker vi mobilen til rasvarsling på utsatte steder, og flere prøveprosjekter med mobilbetaling er i gang. Vi tror utviklingen mot en stadig mer mobildrevet hverdag vil akselerere, heller enn å stoppe opp, sier Vederhus.
Dette mener det norske folk
Her er noen nøkkeltall fra NetComs store undersøkelse. Et relativt lavt antall respondenter tror at vi i fremtiden kan bruke mobilen som pass.
* 70 prosent av de spurte sier at vi kommer til å bruke mobilen til å stemme ved stortingsvalg.
* Over 60 prosent tror mobilen vil advare mot potensielle farer.
* 80 prosent sier at mobilen vil bli brukt som betalingskort.
* Nesten halvparten sier at mobilen vil bli brukt som personlig rådgiver.
* 70 prosent mener at mobilen blir solcelledrevet.
* Halvparten av de spurte tror vi vil utføre helsesjekk via mobilen.
* Nesten 70 prosent tror mobilen blir helt resirkulerbar.
* Halvparten tror retromobiler fra tusenårsskiftet kommer tilbake.
* 20 prosent tror mobilen vil brukes som pass i fremtiden.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen