Solaris blir open-source


Sun Solaris 9

Sun Microsystems har vist store interesse for Linux og har gjort seg visse tanker om egen strategi, for deretter kanskje å tilnærme seg samme modell som Linux-selskaper. Jonathan Schwartz, president i Sun, sa denne uken at deres Solaris operativsystem helt sikkert kommer til å bli lansert som open-source.

For kort tid siden sendte IBM et brev til Sun der de luftet muligheten for å gjøre Java til open-source. For et par måneder siden var Sun ekstremt skeptisk til dette og sa at de ikke ville gjøre samme tabben som man gjorde ved å gi lisens til Microsoft. Man fryktet at open-source Java ville føre til flere inkompatible versjoner, noe som ville skade langsiktige mål for Sun.

Den største grunnen til at Solaris bør flyttes over på open-source strategi er nok å øke utbredelsen. Det finnes allerede en x86-versjon og AMD64-versjonen kommer i løpet av året. Måten man skal tjene penger på etter at Solaris blir open-source, er å selge ekstratjenester, kundestøtte, hardware og lagring.

Dersom vi skal tro Schwartz er det dermed fullstendig bombesikkert at Solaris kommer til å bli flyttet over på open-source. Han ville imidlertid ikke bekreftet noen tidsplan for dette, og denne forblir foreløpig ukjent.

Schwartz benyttet også sjansen til å vise frem et kommende desktop-operativsystem, "Looking Glass". Dersom man tar en kikk på skjermbildene ser dette ut til å bli et meget visuelt stilig system. Sun er nå inne i den fasen at man stopper implementasjon av nye finesser og istedet satser på å optimalisere koden samt gjøre den stabil. Lanseringsdatoen er ukjent, men ligger neppe alt for langt frem i tid.

Du kan lese mer om "Looking Glass" her: Project Looking Glass

 

(Kilder: Cnet, Sun)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen