Solaris 10 for sikre systemer

"Trusted Solaris 10" kommer til å ha en rekke finesser som gjør det ideelt for spesielt sikre serversystemer. En av disse er måten systemer sjekker alle programmer som eksekverer for mulig sikkerhetsrisiko. Videre spores alt som skjer på systemet.

"Solaris Secure Execution" gjør at systemet verifiserer koden for å se om den har blitt modifisert sammenlignet med originalversjonen. Systemet er sådan lagt til rette for diverse sertifikatteknologi, "Predictive Self Healing" og et nytt kryptografisk rammeverk basert på PKCS#11.

En evaluering av Solaris 10 opp i mot "Common Criteria Certification" er på vei, men enda ikke klar. Den første beta-versjonen av systemet var klar for nesten et helt år siden.

Sun Microsystems John Loiacono har sagt at det ikke finnes noen form for plettfri sikkerhet og at bedriftene må satse på å bygge opp et nettverk av tillit - ikke "murvegger".

Det skal for øvrig bli spesielt interessant å se "Trusted Solaris 10" sammenlignet med andre systemer i samme teknologisegment, eksempelvis OpenBSD og delvis også FreeBSD og visse versjoner av Linux.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen