Søker iPhone-brukere til betatesting

Apples populære mobiltelefon er godt egnet til avspilling av video. Den svenske filmstreamingstjenesten Headweb ble nylig lansert i Norge på web, og nå vil utviklerne ta steget videre til mobil. Og de starter naturligvis med iPhone. Årsaken er selvfølgelig at det finnes en halv million iPhone-brukere i Sverige, og drøyt 300 000 iPhone-brukere i Norge, så her er det potensielt mange kunder.
Men før Headweb sender av gårde en søknad om å legge ut sin app i App Store, skal tjenesten betatestes. Og da søker Headweb norske iPhone-brukere som vil teste tjenesten.
- Vi har nettopp fullført utviklingen og kommer nå til å kjøre en ukes betaperiode. Vi søker nå betatestere. Etter det sender vi app’en til Apple og App Store, sier Andreas Vural i Headweb til Mobilen.no.
Han opplyser at de iPhone-brukerne som vil betateste filmtjenesten, kan sende en mail til beta@headweb.com og skrive ”iPhone” i emnefeltet.
Dyrt å bruke pga. datatrafikk?
Headweb er som kjent en streamingstjeneste. Det innebærer at det genereres mye datatrafikk ved avspilling (streaming) av en film. Via en fastnettslinje er ikke dette noe problem, ettersom du ikke betaler per megabyte. På mobil blir det derimot noe helt annet. Skal du streame en film på flere hundre megabytes blir det dyrt nesten uansett hvor lav den løpende dataprisen er på ditt abonnement. Unntaket er dersom du har en datapakke som gir deg ”fri bruk” inntil 4-6 GB per måned. Det holder til noen filmer, i alle fall. Med dette friskt i minnet skulle man tro at det ikke var mulig å tilby en filmstreamingstjeneste for mobil på dagens marked, men Headweb har en løsning på dette.
- Man kommer til å kunne kjøpe og streame over 3G og Wi-Fi med sin forhåndsbetalte Headweb-konto i ”steg 2”. Da er filene på 300-600 MB. I ”steg 1” kan man imidlertid se ”trailers” og leie filmen slik at man kan se den når man kommer hjem, forklarer Vural.
- Ettersom man både kan se den på iPhonen (på toget, på vei til jobb etc.) og på PC- eller PS3 hjemme, kommer prisen per film til å være den samme som i dag, legger han til.
Dette betyr i alle fall at du kan streame filmer via WLAN uten ekstra kostnader med datatrafikk. Samtidig vet vi at mobilversjonene av Spotify og WiMP – musikkstreamingstjenester – kan brukes i ”offline-modus”, altså uten tilkobling til mobilnett/WLAN, og noe tilsvarende bør være mulig å få til med Headweb på sikt.
Kommer tjenesten også til andre OS (Android, Symbian WINMO, Bada etc.)?
- Absolutt. Vi vill finnes der våre brukere finnes, svarer Andreas Vural i Headweb.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen