Søker etter mobilkunder

Søketjenester er noe vi alle bruker fra tid til annen. To av verdens største søkemotorer, Google og Yahoo, har havnet i nærkamp om mobilkundene, og drar stadig nye ess opp sine ermer.

I følge Wall Street Journal har Yahoo nå annonsert at de planlegger å lansere en egen mobiltelefon. Yahoo-mobilen skal være en Nokia-modell, og er forbeholdt abonnenter av den amerikanske operatøren Cingular. Telefonen skal ha et 1,3 megapiksell kamera og støtte for MP3. I tillegg vil den selvfølgelig være fullstappet med programvare for Yahoos tjenester.

Når Yahoo slår på stortromma kan ikke konkurrenten Google være noe dårligere. Derfor har selskapet i dag lansert en mobil versjon av Google Local. Dette er en tjeneste som lar deg søke i amerikanske adresser på internett, for så å få disse vist på vanlige kart, eller satellittbilder. Den mobile utgaven av tjenesten innebærer at du kan laste ned en liten Java-applikasjon til mobilen, som fungerer opp mot kartsøket.

Produktsjefen i Google, Deep Nishar, mener at mobiltelefoner er et godt strategisk trekk med tanke på fremtiden siden det i dag finnes flere mobiltelefoner enn PC-er her i verden. Hvem som vinner kampen om de amerikanske mobilkundene, gjenstår å se. Forøvrig ble det nylig gjennomført en undersøkelse blant USAs borgere som viste at LG var den mobilprodusenten de fleste foretrakk. Du kan lese mer om undersøkelsen i vår artikkel "Liker LG best".

(Kilder: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen