Søkekrigen er i gang

Blir google det store selskapet på mobilsøk også? (Foto: Einar Eriksen)
Blir google det store selskapet på mobilsøk også? (Foto: Einar Eriksen)

Når du skal søke på internett, er sjansen stor for at du bruker søkemotoren Google. Men hva om du skal søke med mobilen?

Markedet er helt i sin spede begynnelse, og det er ennå uklart hvilken søkemotor som vil dominere på mobile platformer. Både Google, Yahoo og Microsoft prøver nå å posisjonere seg i den nye søkekrigen.

I fremtiden er nemlig sannsynligheten stor for at søkemotoren er innebygget i mobilen din, og er lett tilgjengelig. Det handler altså ikke bare om hvilken søkemotor brukerne velger, men også hvilken søkemotor produsentene vil tilby.

Og det er ingen tvil om at mobil søking er et marked der alt kan skje. Det er ingen selvfølge at Googles dominans fortsetter også på mobile plattformer, ifølge Reuters.

Vil satse hardt
- Mobil, mobil, mobil, svarte Googles markedssjef Eric Schmidt da han ble spurt om hvilken teknologier som er mest interessant for fremtiden. Han bemerker også at det er på mobile plattformer vekstpotensialet er størst.

Microsoft viser også muskler. I forrige måned kjøpte de selskapet Tellme Networks Inc, som har utviklet en teknologi som kjenner igjen stemmer slik at du skal slippe å taste inn søkeordet selv.

Markedssjefen i Tellme, Mike McCue, mener at enkelte mobilbrukere i fremtiden vil være villige til å betale for å få tilgang til et ubegrenset antall mobile søk i måneden. Dette kan være et alternativ til de klikkbare tekstannonsene.

Yahoo har på sin side allerede laget en søkemotor for mobiler, der du skal finne det du søker etter på færre steg enn med Google.

Stor industri
I løpet av få år har søkemotorene på nett blitt en multimilliarddollar-industri, og søkebedriftene håper mobiltelefon-tjenester følger eksempelet.

(Kilder: Reuters )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen