Sober angrep ikke

Sober.Y var lenge betraktet som det farligste viruset i 2005, og skulle begynne å hente ned og kjøre filer fra nettet på fredag. Samtidig skulle det slutte å sende seg selv videre via e-post, og sikkerhetsselskaper har derfor sett et dramatisk fall i spredningen av viruset siden fredag.

Viruset var designet til å stoppe å spre seg selv 6. januar, og forsøke å hente ned filer fra 5 forskjellige nettsider. Foreløpig har disse nettsidene vært tomme, noe som gjør at viruset effektivt har stoppet seg selv. Likevel fortsettter infiserte maskiner å forsøke å laste ned filer fra de forskjellige nettsidene.

Flere sikkerhetsleverandører advarer likevel fremdeles mot viruset, og understreker at forfatteren av viruset kan bestemme seg for å aktivere det senere. Sober-viruset er kjent fordi det synkroniserer klokkene på alle maskinene det infiserer, og bytter nedlastingssider med jevne mellomrom. Antivirusleverandører har identifisert mekanismen som bytter nedlastingssider, og har kunnet forutse hvor ormen vil slå til.

Kilde: F-Secure

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen