Sober-spredningen eksploderer i dag

MessageLabs advarer nå mot Sober-viruset, som i løpet av helgen har spredd seg ved å lure folk til å tro at den inneholder et brev fra FBI eller CIA. En versjon av viruset, kjent som Sober-Y, kan også forsøke å lure brukeren til å tro at vedlegget inneholder videoer av Paris Hilton. Når brukeren åpner den vedlagte ZIP-filen og kjører filen som finnes der, vil systemet være infisert og viruset sender øyeblikkelig seg selv videre.

Denne helgen har viruset spredd seg hovedsaklig blant hjemmebrukere, men også blant arbeidere i Europa og Asia. Sikkerhetsekspertene frykter nå at når amerikanske arbeidere kommer tilbake på jobb om noen timer, så vil spredningen øke enormt.

"Den nye Sober-ormen spres nå så fort at den står for over 80% av alle virus som blir rapportert. For øyeblikket er den det mest spredde viruset i verden," sier Graham Cluley i Sophos. Så mye som hver 18. e-post inneholder nå viruset.

Når viruset infiserer et system, forsøker det også å slå av sikkerhetsprogrammer. Sober-ormen ble skrevet i Tyskland, men blir nå brukt av diverse øst-europeiske kriminelle for å spre blant annet spam.

Kilde: Ziff Davis News

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen