Snyter operatørene


Det finnes tydeligvis billigere alternativ enn dette

I Japan er det akkurat som i Norge vanlig for operatørene å subsidiere mobiltelefoner mot at kunden binder seg. Operatørene regner selvfølgelig med at de vil tjene inn igjen dette beløpet når kunden begynner å ta i bruk telefonen.

Den siste tiden har det imidlertid hersket stor frustrasjon hos mange av operatørene som tilbyr subsidierte kameratelefoner, som følge av at en stadig økende skare av mobilkjøpere rett og slett kansellerer abonnementet etter å ha kjøpt telefonen. De er nemlig bare ute etter selve kameraet.

Dette vekker ikke bare frustrasjon hos operatørene som selger telefonene. Også de som selger digitale kamera merker det kraftig på pungen, siden telefonene har blitt et billig alternativ til deres produkter, som ligger i en betydelig høyere prisklasse. Du skal tross alt lete en god stund for å finne en forhandler som subsidierer tradisjonelle digitalkameraer.

Telefonene som selges i Japan kan forøvrig ikke sammenlignes med de vi finner på det norske markedet. De fleste telefonene har nemlig fra 1 til 2 megapikslers oppløsning. Siden kameratelefonene dermed er i ferd med å ta opp konkurransen med ordinære digitalkameraer på kvalitet, vil det bli en naturlig konsekvens for digitalkamera-produsentene at de etterhvert må senke prisene sine.

Det faktum at de i Østen nå kjøper telefoner uten å overhodet ha planer om å ringe eller sende tekstmeldinger, vitner om at de dagene der mobiltelefonen kun var et kommunikasjonsverktøy er i ferd med å bli en del av historien.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen