Snuser på Siemens

Vi har ved flere anledninger fortalt om de dystre fremtidsutsiktene til Siemens. Store økonomiske tap og nedskjæringer har rammet bedriften, som lenge har lett etter en vei ut av uføret de har havnet i. Nå kan det se ut til at det endelig løsner. Både Acer og Nortel ryktes å ha kastet sine øyne i retning mobiltelefonprodusenten.

På lørdag rapporterte det tyske magasinet Der Spiegel at Siemens er i forhandlinger med Canadas Nortel Networks Corporation, angående et fremtidig samarbeid med Siemens mobiltelefonavdeling.

Kilder fra Siemens forteller at bedriften vurderer å enten slå seg sammen med den kanadiske telekom-leverandøren, eller å kjøpe seg inn for å forsterke de to bedriftenes markedsandeler.

Den tyske avisen Sueddeutsche Zeitung rapporterer på sin side at Siemens også har vært i samtaler med Acer angående et fremtidig partnerskap. Acer er Taiwans ledende PC bedrift, og er etter ryktene å dømme ivrig etter å få en fot innenfor mobiltelefonbransjen.

Siemens har tidligere uttalt at de har tre alternativer - rydde opp i avdelingen, legge den ned eller selge den. Dette som følge av et stadig økende underskudd. Tidligere har mobilprodusentene LG, Ningbo Bird og NEC gått ut og benektet spekulasjoner om at de skulle være interessert i et oppkjøp av Siemens Mobile.

Siemens forventes å komme med en offentlig kommentar angående fremtidsutsiktene for sin mobilavdeling når de presenterer semesterresultatet onsdag 27. april.

Verken Acer eller Siemens vil kommentere spekulasjonene.

(Kilder: Reuters, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen