Snowden ønsker seg til Norge
Teknofil
(Bilde: Mike Herbst / Flickr)

Snowden ønsker seg til Norge

UD bekrefter å ha fått asylsøknad fra amerikaneren.

NTB skriver at varsleren bak den skandaløse NSA-overvåkningen i USA, Edward Snowden, blant annet skal ha Norge på ønskelisten over land han vurderer å søke asyl i.

Det er nettstedet WikiLeaks som har kommet med denne informasjonen, og de andre landene på listen skal være Østerrike, Bolivia, Brasil, Kina, Cuba, Finland, Frankrike, Tyskland, India, Italia, Irland, Nederland, Nicaragua, Polen, Spania, Sveits og Venezuela.

Putin positiv

Snowden har også søkt om asyl i Russland, hvor han har befunnet seg siden 23. juni. President Vladimir Putin sier han er positivt innstilt til å gi Snowden asyl, men gir ham samtidig kritikk for å ha lekket informasjon om sin samarbeidspartner USA.

Snowden, på sin side, er kritisk overfor USA og president Barack Obama, som han mener bruker statsborgerskap som et våpen og driver med utenomrettslig forfølgelse av ham.

«Uavhengig av hvor mange dager jeg har igjen, så er jeg fortsatt fast bestemt på å kjempe for rettferdighet i en utilstrekkelig verden», skriver Snowden i et nylig offentliggjort brev.

Her er bakgrunnssaken:
Edward avslørte overvåkningsskandalen »

(Kilde: NTB / Adressa.no)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen