Test

Snow Cake

"Snow Cake" har siden den først gikk sitt løp på filmfestivalene fløyet litt under radaren, det til tross for velkjente navn som Alan Rickman ("Die Hard", "Harry Potter"), Sigourney Weaver ("Alien") og Carrie-Anne Moss ("The Matrix") på rollelisten. En grunn til dette kan være at historien høres såpass tung ut, men selv om temaene er tunge er dette langt ifra tilfellet med filmopplevelsen.

En tragedie som fører til komplikasjoner

Alan Rickam plukker opp en haiker og får forandret livet.
Alan Rickam plukker opp en haiker og får forandret livet.

Vi følger Alex, i Rickmans skikkelse, som på sin reise, noe motvillig, plukker opp haikeren Vivien. Mens Alex lærer jenta å kjenne kommer de ut for en bilulykke der Vivien ikke overlever.

Alex bestemmer seg for å oppsøke Viviens familie for å fortelle om ulykken, men da han møter hennes mor, spilt av Sigourney Weaver, oppdager han raskt at hun ikke er helt som alle oss andre. Det blir derfor klart for Alex at han burde bli igjen i byen og hjelpe til med begravelsen. Under sitt opphold blir han kjent med flere av innbyggerene, og blir nærmest et friskt pust i byen, samtidig som han prøver å tilpasse seg livet sammen med en autist.

Undergrunnsklassiker

Det er noe veldig delikat med gjennomføringen av "Snow Cake". Autismen blir for eksempel behandlet med enorm respekt, samtidig som den ikke prøver å overbeskytte den heller, noe som nok kan spores tilbake til det faktum at filmens manusforfatter har en datter som lider av nettopp denne tilstanden.

Alle filmens skuespillere virker å ha lagt sjelen sin i produksjonen, noe som fører til at du blir fullstendig absorbert inn i filmen. Regissør Marc Evans har også valgt en veldig jordnær, og lite spektakulær stil for filmen, noe som setter det som er viktig i hovedfokus; nemlig karakterrelasjonene.

"Snow Cake" er med andre ord en film som har noe på hjertet, og får sagt det med humor, uten å fremstå belærende i det hele tatt. Filmen gjør seg også minst like godt på fjernsynsskjermen som på det store lerretet, da det ikke er noen spektakulær audio-visuell opplevelse vi snakker om her.

Snow Cake   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen