Snoop Dogg - Tha Blue Carpet Treatment

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dette albumet er beviset på at Snoop ikke har glemt sine røtter, her er det mye klassisk westcoast-sound med tunge trommer og synthlyder. Gjestelisten bærer også preg av dette, Nate Dogg, Kurupt, Dr. Dre, Ice Cube, McEight, Goldie Loc og Daz er med, men også The Game og Bay-Area veteranen E-40 representerer California.

Alternativ tekst mangler
"Tha Blue Carpet Treatment" er mer gangsta enn "R&G".

Laaaang gjesteliste

På låten ”Candy”, hvor store deler av de nevnte California-rapperne er med, finnes det en del henvisninger til Hyphy-kulturen som er det nye innen hip hop fra Bay-Area. Men Snoop har også med seg andre gjester, blant andre B-Real (Cypres Hill), Akon, R.Kelly, Jamie Foxx, Damian ”Gong” Marley, Stevie Wonder og George Clinton. Men selv om det er mange gjester er det Snoop som styrer showet, dette er hans album. Det eneste man kanskje kan utsette på gjestebruken er at Akon er med på to låter mens Nate Dogg bare er med på en, men for all del, Akon er flink han og!

Funk-legenden George Clinton gjør ikke noe særlig ut av seg, han er bare litt med på introen, og Stevie Wonder er presset inn oppå en tung synth på siste låten. Det er ikke slik man er vant med å høre Stevie Wonder, men på en eller annen merkelig måte så fungerer det ganske bra med blandingen av Snoop og Stevie Wonders musikk og lydbilder. På produsentsiden er det ikke så mye Neptunes og Timbaland, de har kun en låt hver, men Snoop har gått tilbake til de gamle westcoast-gutta Soopafly, DJ Pooh, Battlecat og selvfølgelig Dr. Dre. I tillegg er det en del mindre kjente produsenter. De har greid å modernisere westcoast-sounden på en veldig god måte, ved å beholde noe av det gamle og å legge inn nye elementer. Men det er litt rart at Dr. Dre må ty til å sample Didos ”Thank You”, som ble gjort kjent gjennom Eminems kjempehit ”Stan”. Nå skal det sies at godeste Dre ikke hadde noe med produksjonen på ”Stan” å gjøre, men Eminem var på det tidspunktet en av Dr Dres artister.

God flyt og variasjon

Som mange andre rappere slites Snoop mellom å lage musikk som skal sjarmere kvinnene og den som skal være for gutta på gata. Denne gangen virker det som han er klar over det, og har laget en god del skits mellom låtene som introduksjoner til neste låt. Før låtene ”Vato” med B-Real, hvor det varsles at låta er for latino-gutta, og over til det neste sporet ”That’s That S****” med R.Kelly, som er en låt for tha ladies, merkes det særlig. Det gir en fin flyt i hele albumet. Og mens man snakker om flyt: Snoop greier veldig bra å gjøre forskjell på hvordan han høres ut på de harde og myke låtene. Til forskjell fra en del andre rappere som blir litt monotone, halvsynger Snoop på sin sedvanlige måte, mens han også har den tyngden og hardheten de mest ”gangsta” låtene trenger.

Alternativ tekst mangler
Ladies Love Snoop Dogg.

Tekstmessig er det selvfølgelig også en forskjell, låtene handler mest om det han vil gjøre med damene sine (feste, drikke, røyke og pule), det han vil gjøre med gutta sine (feste, drikke, røyke og banke/skyte motstandere) eller hvor kul han selv er… Disse tre temaene blandes litt også. Litt morsomt er det på låten ”Gangbangin 101” med The Game, hvor Snoop hyller sin gjeng; Crips (derav albumtittelen ”Tha Blue Carpet Treatment”, og ikke en rød løper som er vanlig), mens The Game hyller sin rivaliserende gjeng; Bloods. Men de blir jo venner til slutt da...

Konklusjon

De som har ventet på et nytt ”Doggystyle” fra Snoop vil finne en god del fine låter blant ”Tha Blue Carpet Treatment”s 21 spor. Dette er en fin modernisering av den klassiske westcoast-stilen. Snoop har laget et gjennomført album, og flow’er som bare Snoop kan.

Snoop Dogg Tha Blue Carpet Treatment

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen