Snømåkende robot

Snømåkende robot

Microsofts Bill Gates har spådd at vi alle snart vil ha roboter, i hvert fall de rike av oss. Med det mener han blant annet selvgående støvsugere og andre maskiner som utfører ulike typer arbeid vi i dag må gjøre selv.

Med GPS og kamera

Noe de færreste av oss liker, er å stå ute i kulda og måke snø. Dette har de kreative japanerne tenkt på, og de har utviklet en robot som skal gjøre måkingen for deg.

Yuki-taro er ifølge Gizmodo en snømåkende robot som skal finne veien ved hjelp av GPS og noen videokameraer.

Den dytter heller ikke bare snøen rundt slik at du får digre snøhauger som ikke vil tine før nærmere sommeren. Den spiser snøen og gjør den om til kompakte isblokker. Disse skal dessuten kunne brukes senere som alternativ kilde til kjøling og frysing.

Prisen skal ned
Yuki-taro er dessverre ikke på markedet ennå, og det skyldes at den blant annet er svært dyr i drift. Produsentene jobber nå med å forminske størrelsen og utgiftene, og de tror roboten kan være klar for salg innen fem år.

Prisen er uansett såpass høy at du nok kan nøye deg med å leie måkebil en stund. Målet er at den skal selges for 8300 dollar, altså litt over 50 000 kroner. Er den effektiv, er det kanskje heller noe nabolag kan gå sammen om å kjøpe.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen