Snø bra for mobiloperatørene

NetCom rapporterer at de har opplevd rekordartet pågang på mobilnettet de siste dagene.
- Jeg blir forsinket i dag”, er nok en av de vanligste beskjedene som har blitt gitt i snøværet.

- Mens biltrafikken har stått stille i store deler av Sør- og Østlandet de siste dagene, kan vi ikke si det samme om mobiltrafikken. Den har økt med 30 prosent, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom i en pressemelding.

Informasjonssjef Arild Johannesen i Telenor sier til Teleavisen at Telenor Mobil opplever noe av det samme.

- Jeg har ingen konkrete tall, men vår erfaring er at antallet mobilsamtaler eksploderer når det er stillestående bilkø, sier han.

Kø-telefoner
De fleste av oss som har hatt mobiltelefon noen år har opplevd en eller annen gang at mobilnettet har blitt overbelastet i rushtiden. Kapasisteten i mobilnettet rundt de store byene er langt bedre rustet i dag, men tidligere kunne man ofte oppleve å slå nummeret både to og tre ganger før oppnådd forbindelse. At stillstand i trafikken fører til økt mobilbruk er derfor ingen stor overraskelse.

– Vi ser at toppene, hvor folk snakker mest, er i rushtidene om morgenen og ettermiddagen. Mange har i de siste dagene opplevd å bruke flere timer på vei til jobb. Da gjelder det å ringe til sjefen og gi beskjed. Om ettermiddagen er behovet for familielogistikk stort. Rekker, eller rekker jeg ikke barnehagen? Behovet for å meddele sin forsinkelse er stor. Antagelig er det også mange som bruker anledningen til litt lengre samtaler. Noe skal man jo ta seg til når køene blir milelange, sier Wormdahl.

Henda på rattet
NetCom melder at SMS-trafikken har vært normal, mens taletrafikken har hatt et oppsving på 30 prosent i forbindelse med det store snøfallet i forhold til normale tilstander.

– Det kan tyde på at folk er fornuftige og holder øynene på veien og hendene på rattet. Det er fristende å minne om påbud om handsfree også, avslutter Wormdahl.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen