Test

Sniktitt: Sony HDR-HC3

Sony kan vel kanskje anses som en pioner når det kommer til HD-videokameraer for forbrukermarkedet. Selv om det første HDR-FX1E kanskje ikke skal ses på som et kamera for forbrukermarkedet og prisene på etterfølgeren HC1E ikke lokket til seg mange kjøpere har de i hvert fall vært der. Med tredje HD-kamera på listen retter Sony seg enda mer inn mot massene, dog er prisene like stive. En veiledene pris på 16 000 norske kroner er ikke akkurat god reklame.Vi tok uansett beina fatt og fant veien til Spektrum. Etter å ha ålt oss gjennom den voldsomme folkemengden fant vi endelig standen til Sony. Det nesten strålte imot oss der det stod. Man så på avstand at dette var et spennende kamera. Førsteintrykket var intet mindre en veldig positivt. Objektivet var pakket inn i et rør av børstet metall. En form som strakk seg helt bak til søkeren. Vi trakk ut LCD-skjermen og det vi fant var rett og slett flott. En skikkelig widescreen-skjerm med god størrelse. Knappesettet går igjen fra tidligere Sony-forbrukermodeller.

Videokameraet var veldig godt å holde, det satt ordentlig godt i hånden og med en veldig myk og god håndreim. Passe tungt slik at det blir stabilt, samtidig som man ikke blir sliten av å holde det. Alt i alt virker kamerahuset veldig godt gjennomtenkt og forseggjort. Det er faktisk noe av det bedre undertegnede har sett på lenge. Vi må også nevne den geniale skoløsningen på toppen. For å bevare designet, samt å beskytte tilbehørskoen på toppen av kameraet har de laget et lokk som går i ett med designet. Rett og slett pent. Over linsen finner vi en liten blitz til bruk i fotofunksjonen. Kameraet lagrer bilder på en Memorystick. Vi merker oss også et meget stort batteri som er innlemmet i huset slik at det ikke stikker ut. Battertiden her burde dermed ikke være så værst.Vi slo på kameraet og linselokket åpnet seg automatisk. Slo vi det av gikk linselokket igjen. Hvorfor flere ikke har valgt en så enkel, men genial løsning vites ikke. Men det er i hvert fall et eksempel til etterfølge. Med kameraet påslått prøvde vi å finne ut litt hva vi kunne gjøre her. Sony har valgt en løsning med touch-screen. En løsning vi mener ikke slår helt an. Det ser kanskje pent ut, men ingenting er som å ha en lett anvendelig fysisk menyknapp. I begynnelsen er det litt vrient å vite hvor man skal trykke for å finne fram, men det er nok en treningsak. Vi klarte ikke å finne noen mulighet for manuell justering av blender, lukker og ISO-verdi som vi hadde håpet, men kun en generell eksponeringsjustering. Det vi også fant var manuell fokusjustering ved hjelp av et diskré rullehjul foran på siden. Det hadde kanskje vært å foretrekke med en klasssisk vridbar ring på objektivet, men løsningen fungerer absolutt.

Hva bildekvalitet angår er det ikke lett å tolke den så mye i et unaturlig "Oslo Spektrumlys", men det vi så der var ganske lovende. Det vil si, det skulle bare mangle når vi tenker på prisen. Da forventer man en nogenlunde bildekvalitet. Så er det ikke til å stikke under en stol at kun det faktum at det er HD-kamera øker jo bildeopplevelsen en del. Forhåpentligvis kan vi få til en mer nøyaktig test om noen uker og da skal det bli særdeles spennende å se hvordan HD påvirker kvaliteten. Kanskje har de måttet kutte ned på bildebrikke-kvaliteten for å få plass til alle pikslene? Bildebrikken er forsåvidt av typen CMOS og ikke CCD. En trend vi ser i flere og flere kameraer nå.

Etter en titt på dette videokameraet sitter vi igjen med et godt inntrykk og er spent på hva det kan oppnå framover. En ting er i hvert fall sikkert: Dette er et veldig pent kamera. Men så koster det å være kar.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen