SNIKTITT: Sony Ericsson Z610i

Alternativ tekst mangler

Sony Ericsson Z610i


Dimensjoner: 9,45 x 4,9 x 1,9 cm, 110 gram

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS klasse 10, 3G
Blåtann v2, MMS, e-post, wap 2.0 xhtml, A2DP (trådløs stereo)

Maskinvare: Batteri; ukjent, 16 MB internminne, 64 MB M2-minnekort

Skjermer: TFT, 262 000 farger, 176 x 220 piksler, OLED, monokrom, 128 x 36 piksler

Kamera: 2 megapiksler, frontkamera

Øvrig: Mp3-spiller, Java MIDP 2.0

Pris: Rundt 3000 kroner

Tidlig denne uken viste Sony Ericsson frem sin nye kamskjelltelefon Z610i. Amobil har, som en av de første i verden, fått lov til å prøve telefonen.

Z610i skal være like mye motetilbehør som mobiltelefon. Utsiden av telefonen er speilblank, og minner ikke rent lite om Sonys Walkman-spillere. Dette er fordi Sony Ericsson har valgt samme skjermløsning som på de nevnte spillerne.

Usynlig skjerm
Yttersiden til Z610i er heilt speilblank. Det skjuler seg en ytterskjerm under den blanke overflaten, men den viser ikke før du begynner å bruke telefonen. Da lyser bokstavene og ikonene opp gjennom dekselet.

Skjermen er for øvrig monokrom, og gir bare helt nødvendig informasjon, som klokkeslett, hvem som ringer, om du har fått SMS og så videre.

Hvorvidt dette er en god løsning eller ikke, kan vi ikke si så mye om, siden vi ikke har fått prøve telefonen utendørs.

Du finner også telefonens to megapiksler-kamera på utsiden av telefonen. Baksiden er for øvrig i vanlig plast.

Blir fort stygg
Den blanke overflaten er fin å se på, men blir veldig fort flekkete. Dette gjelder forsåvidt de fleste blanke overflater, med det kan vise seg å bli et irritasjonsmoment om du skal vise frem Z610i som et motetilbehør.

Telefonen er for øvrig forholdsvis lubben. Den er absolutt ikke en monstertelefon, men heller ikke i nærheten av å være den minste kamskjelltelefonen vi har sett. I forhold til for eksempel Motorola Razr, er Z610i direkte tjukk.

Gode taster
På siden av telefonen finner du de sedvanlige hurtigtastene. Her har Sony Ericsson brukt samme løsning som på de fleste av sine telefoner. Du får taster for å justere lydstyrke og hurtigtast til musikkspilleren, verken mer eller mindre.

Når lokket åpnes, blir du servert et hvitt tastatur med sølvblanke menytaster. Dette er de samme menytastene som Sony Ericsson har brukt på alle sine nyere modeller. Tastene fungerer etter vår mening bra, siden de er plassert forholdsvis langt fra hverandre.

Talltastene er også gode å trykke på. De har fin motstand, og bråker ikke. Vi er imidlertid bekymret for snarveistastene som sitter mellom nummertastaturet og menytastene. Disse virker litt inneklemt, og kan vise seg å være enkle å komme borti ved en feiltakelse. Dette er på ingen måte fasiten heller, siden vi tross alt bare har trykket på Z610i en kort stund.

Videopresentasjon av Z610i. (Foto: Marius Valle)
Last ned: MPEG (11 MB, MPG, 564x423), original (16 MB, WMV, 640x480)
Vis i fullskjerm


Over skjermen finner du et frontkamera. Dette er det samme kameraet som står i K610i. Og det er mer enn bare frontkamera Z610i deler med K610i. Så å si all innmaten i telefonen er den samme du finner i K610i, blir vi fortalt av Sony Ericsson. Z610i altså bare en kamskjellutgave av K610i.

Enkle menyer
Det betyr også at det ikke er noen forskjell i menyene til Z610i. Du får en grafisk, oversiktlig meny, med lettforståelige undermenyer, som på andre Sony Ericsson-telefoner.

Musikkspilleren i telefonen er så godt som lik den du finner i Sony Ericssons Walkman-telefoner. Det er stort sett bare fargene som er annerledes.

Svak skjerm
Dessverre er ikke skjermen det beste vi har vært borti. 176 x 220 piksler er ikke nok til at denne skjermen klarer å hevde seg i toppen. I forhold til 3G-kamskjelltelefoner fra konkurrenter som Samsung, er skjermen på Z610i svak. Men den burde fortsatt duge til de fleste oppgaver.

I ilkhet med K610i er det ingen treghet å spore i menyene på telefonen. Kameraet fungerer også greit. To megapiksler uten autofokus gir likevel ikke de beste bildene. Her er telefonen atter en gang lik K610i.

Selv om telefonen vi har prøvd bare er et førproduksjonseksemplar, syns vi at Z610i ser lovende ut. Det vi mener likevel størrelsen trekker noe ned, men bortsett fra dette er det ikke mye vi har å utsette. Kanskje bortsett fra de tingene vi hadde å utsette på K610i.

Under kan du se en video av Z610i og flere bilder av telefonen.


Last ned: MPEG (8 MB, MPG, 300x225), original (11 MB, WMV, 640x480)
Vis i fullskjerm

Flere bilder av Sony Ericsson K610i

Alternativ tekst mangler
Alternativ tekst mangler
Alternativ tekst mangler
Alternativ tekst mangler

Klikk for større bilder (Alle foto: Marius Valle)

Her kan du lese vår test av Sony Ericsson K610i.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen