Sniktitt: Samsungs nye modeller

Alternativ tekst mangler
(Fra venstre: X830, X680 og Z230)

I går presenterte Samsung tre nye mobiltelefoner; to kamskjellsmodeller og én modell selskapet kaller "en mp3-spiller med mobilfunksjoner". Amobil var naturligvis til stede, og fikk et første møte med de nye telefonene.

Dessverre ville ikke Samsung vise oss sine nyeste telefoner påslått. Derfor er det foreløpig usikkert om de telefonene har fått det samme nye menysystemet som Samsungs modeller i Ultra-serien.

X830 - Liten og lett
X830 er Samsungs første forsøk på å skyte skudd for baugen hos mp3-produsentene. Telefonen stiller til start med 1,3 megapikslers kamera, støtte for blåtann og EDGE, og naturligvis en musikkspiller. For å laste over musikk til telefonen, kan du bruke WIndows Media Player. X830 har ikke støtte for minnekort. Men internminnet på 1 GB bør holde en dag eller to for de fleste.

Telefoner med blanke overflater er i skuddet for tiden, og også X830 har fått dette. Dessverre blir fingermerker fort tydelige på blanke og mørke overflater, og Samsungs mp3-telefon er intet unntak.

Når den er sammenklappet, både ser og føles telefonen som en vanlig mp3-spiller. Tykkelse gir ofte telefoner inntrykk av å være mer solide. Men X830 føles dessverre noe billig og usolid, til tross for tykkelsen på nesten tre centimeter. Vekten på 74 gram er lav nok til at du enkelt kan ha med deg denne både i lomma og på joggetur.

Under skjermen er det et rullehjul som du bruker til å styre musikken med. Rullehjulet er særdeles smidig og lett å bruke. I midten av rullehjulet sitter en valgtast i metall. Knappen er hevet litt over rullehjulet, slik at det er enkelt å skille den fra resten av overflaten.

Skal du bruke X830 som mobiltelefon, vipper du ganske enkelt skjermen opp 180 grader. En fjærmekanisme sørger for at skjermen bare trenger et lite puff for å skli opp. Mekanismen har også litt motstand på hver side, slik at skjermen ikke sklir opp eller ned uten at du ønsker det selv. Her har Samsung laget en løsning som fungerer godt.

SMS-utfordring
X830 har bare to rader med taster. Å skrive SMS byr nok derfor på utfordringer i starten. Men alt blir en vane, og to rader med taster er nok ikke vanskeligere å venne seg til enn for eksempel en telefon med qwerty-tastatur. Tastene har en glatt overflate, med en fordypning mellom hver tast.

Rent utseendemessig kan X830 bli en verdig kandidat i mp3-markedet. Det gjenstår å se om telefonens indre kvaliteter kan hamle opp med rene mp3-spillere. X830 vil komme i fargene oransje, rosa, svart og hvit når den lander i butikkhyllene i november. Prisen vil ligge på rundt 3000 kroner.

Du kan lese mer om funksjonene og egenskapene til Samsungs mp3-telefon i saken "Her er Samsungs tre nye".

Alternativ tekst mangler

X680 - Enkel men stilig
X680 er en kamskjellsmodell av den enkle typen. Med et kamera med VGA-oppløsning, lavoppløst intre skjerm og manglende støtte for minnekort, plasserer X680 seg raskt i gruppen for mindre avanserte telefoner. Men det synes likevel ikke fra utsiden, og telefonen gir et nokså forretningsmessig førsteinntrykk. Men med en gang du tar i den, blir dette inntrykket dessverre ødelagt av plastikkmaterialer.

Matte overflater gjør at du slipper stygge fingermerker. Telefonen er godt formet, og ligger derfor veldig godt i hånden. De 80 grammene telefonen veier føles nødvendige for å opprettholde følelsen av at du holder i en kvalitetstelefon.

Mens noen kamskjellstelefoner er vanskelige å vippe opp med én hånd, byr ikke X680 på slike problemer. Leddet mellom de to halvdelene av telefonen er også knirkefritt og glatt.

Behagelige knapper
Knappene til X680 er behagelige, om enn litt harde, å trykke på, og gir passe mengde motstand tilbake. Men i stille omgivelser vil du nok også høre en liten klikkelyd for hver tast du trykker, noe som kan være irriterende for noen.

I tillegg til talltastene, har X680 fått et fireveis navigasjonshjul, samt en valgknapp i midten. Har du store fingre, vil du nok oppleve at du av og til trykker ufrivillig på valgknappen i midten, da denne ikke er spesielt opphevet fra navigasjonshjulet.

Oppsummert ser X680 ut som en forretningsmobil ved første øyekast. Den sklir lett ned i skjortelommen og står i stil til dressen og kofferten. Men bruk av lette materialer gir telefonen et billig uttrykk.

X680 vil finnes i tre ulike farger; rødt, oransje og grå. Telefonen vil komme i salg i løpet av september, og ha en pris på rundt 1650 kroner.

Du kan lese mer om X680 i saken "Her er Samsungs tre nye".

Alternativ tekst mangler

Z230 - Skinnende 3G-telefon
Dette er den mest funksjonsrike kamskjellsmodellen blant de tre nye modellene. Her finner vi både 3G, blåtann og minnekortstøtte. Desverre når ikke kameraet helt opp hos Z230 heller, med 1,3 megapikslers oppløsning.

Til å være en 3G-telefon er Z230 særdeles lett, nemlig bare 72 gram. Likevel føles den ikke billig, takket være godt materialvalg. Og selv om den blanke overflaten fort blir gjenstand for fingermerker, gir den og den dyprøde utevendige fargen et preg av at telefonen er påkostet.

Det er ingen ting å utsette på lukkemekanismen i Z230, og telefonen føles generelt solid ut.

Bortsett fra en litt annen utforming, er tasteopplevelsen hos Z230 svært lik den hos X680. Tastene er opphøyde, slik at du ikke så lett trykker feil.

Z230 vil også bli tilgjengelig i grått og svart, når telefonen kommer i salg i Norge i løpet av september. Prisen vil ligge på rundt 2600 kroner.

Vil du vite mer om Z230, kan du ta en titt på saken "Her er Samsungs tre nye".

(Kilder: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen