Test

Sniktitt på Z710

(Z710 helt til høyre)

Sist torsdag lanserte Sony Ericsson fire nye modeller, og én av disse var businessmodellen Z710.

Z710 er en liten klump av en telefon. Men til tross for utformingen ligger telefonen veldig godt i hånden. Vekten er godt fordelt, og det er ikke noe problem å åpne telefonen med én hånd.

Telefonen er kledd i variasjoner av grått og svart, noe som gir et veldiig eksklusivt utseende. Valget av materialer gjør at telefonen ikke føles plastikkaktig. På siden av telefonen sitter knapper for styring av blant annet volum. De utvendige knappene er behagelige å trykke på.

Modellen har en stor ytterskjerm med en oppløsning på 128 x 128 piksler, og herfra kan du kontrollere både musikkspilleren og radioen.

Når du åpner telefonen hører du et lite klikk i leddet, en lyd som Sony Ericcson har skjenket flere av sine kamskjellsmodeller. De første gangene vi hørte lyden var den noe irriterende, da det hørtes ut som om telefonen var i ferd med å gå i stykker. Men dette er en lyd de fleste fort vil venne seg til. Ellers er det ikke noe slark i leddet eller andre deler av telefonen.

På innsiden fortsetter inntrykket av at vi bruker en solid telefon. Til tross for åtte funksjonstaster i tillegg til nummertastene og den femveis styretasten, virker tasteoppsettet ryddig og oversiktlig. Telefonen har egne taster til internettsurfing og meldinger; funksjoner som kontorbrukeren ofte har bruk for.

(Z710 helt til høyre)

Gode taster
Tastene på innsiden av telefonen sitter forholdsvis høyt. Responsen i tastene er god, og en halvgrov overflate gjør at fingrene ikke bommer på tastene selv når tempoet er raskt. Det skarpe blå tastelyset står i stil med telefonens mørke farger.

Den indre skjermen har fått en oppløsning på 176 x 220 piksler, mens fargedybden er på 262 144 farger. Menyene hos Z710 har den samme strukturen og det samme designet som for eksempel W800i. Men sammenliknet med andre Sony Ericsson-modeller, virket animasjonene noe trege hos Z710. En ulempe som kan irritere utålmodige sjeler som teller på millisekundene.

Den nye forretningsmodellen har også fått et kamera, som kan ta bilder i en oppløsning på to megapiksler. Kameraet startet raskt da vi trykket på kameraknappen på siden av telefonen. Kamerasøkeren har en ramme øverst og nederst på skjermen, med ikoner som viser hva slags bildeformat du tar og annen informasjon. Bildet i søkeren var ekstremt lysfølsomt, og kornete i mørke omgivelser. Søkeren slet også med å holde følge med telefonens bevegelser. Skal du ta bilder med denne telefonen kan det derfor by på problemer om du skal ta bilde av objekter i bevegelse.

Z710 har støtte for minnekort, nærmere bestemt av typen Memory Stick Duo. Med telefonen følger et minnekort med en kapasitet på 64 MB. For å bytte minnekort må du ta av dekselet bak på telefonen. Går du med telefonen mye i lommen eller i bunnen av vesken, kan rusk og støv fort samle seg i kortluken. Men med luken under dekselet slipper du at kortluken fylles opp av rusk.

Alt i alt fikk vi et positivt inntrykk av Z710. Telefonen har et design som vitner om kvalitet og gode materialer. Det er spesielt funksjonen som gjør at du kan lese SMS fra den ytre skjermen, som bidrar til at telefonen skiller seg ut fra mengden. Det som trekker mest ned er kameraet, både på grunn av bildekvaliteten og tregheten i søkeren.

Den hyggelige prisen på 2500 kroner tatt i betraktning, kan dette likevel være en telefon som passer godt til både forretningsbrukere, såvel som andre brukere.

Z710 vil komme i salg i løpet av årets tredje kvartal. Når den tid kommer vil du selvfølgelig kunne lese en test av telefonen her på Amobil.

(Kilde: Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen