Test

Sniktitt på Z710


(Klikk for større bilde)

Amobil/Barcelona: Da Samsung lanserte Z700 på CeBIT i fjor, ble det stor jubel over at mobilkamera med tre megapiksler nå endelig var på vei. Dessverre lot Z700 vente på seg og ser ikke ut til å komme med det første. I stedet vil vi få stifte bekjentskap med oppfølgeren Z710, som ble lansert på årets 3GSM-messe.

Z710 minner veldig om forgjengeren, og har i praksis helt likt design og lik utforming. Det eneste som skiller Z700 fra etterfølgeren rent utseendemessig er at Z710 er mindre, med størrelsesmål på 9,5 x 4,7 x 2 cm. Z710 er også lettere, med en vekt på akseptable 107 gram. Dermed er etterfølgeren mer lik en helt vanlig telefon enn forgjengeren, som var atskillig større.

For å ta spesifikasjonene til Z710 i korte trekk så er Z710 en 3G-telefon med støtte for de tre GSM-båndene 900, 1800 og 1900. Telefonen har mp3-spiller og radio, i tillegg til Java midp 2.0-støtte. Det interne minnet er på 128 MB, men dette kan utvides ytterligere med minnekort av typen microSD, som nå kan fås i størrelser på opptil 1 GB.

Kameraet i Z710 er også det samme som i forgjengeren, og kan dermed ta bilder i en oppløsning på 3,2 megapiksler. I tillegg har du autofokus og LED-blits, som i teorien burde kunne gi bildene en kvalitet på nivå med dem fra billige kompaktkamera.

Vi tok et par bilder med Z710, og fant at disse holdt ganske god kvalitet. Selv om defekt blåtannmodul i vårt testeksemplar gjorde det vanskelig å kopiere bildet, virket det som kvaliteten på bildet ble ganske bra. Eneste ankepunkt var at kameraet hadde veldig lang lukkertid, slik at bildet ble noe uskarpt. Dette vil nok forhåpentligvis endre seg innen Z710 kommer på markedet.


(Klikk for større bilde)

Søkeren er en drøm, og det skyldes skjermen på 2,15 tommer. Når du får brukt hele skjermen som søker får du med alle detaljer, og det alene gir deg nesten følelsen av å holde et helt vanlig kompaktkamera mellom hendene. I tillegg er tastene rundt skjermen lagt opp slik at du har en en dedikert tast til å knipse foto med, og andre til zooming og endring av innstillinger.

Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 punkter, og har videre en fargedybde på 262 000 farger. Sammen med stereo-høyttalerne, gjør skjermen at Z710 fint kan brukes til filmvisning og spilling. Vi syns lyden i høyttalerne var svært god, og hadde fin bass og klar diskant. Dermed kan Z710 fort få rollen som et lite stereoanlegg eller filmfremviser.

Vi ble også imponert over responsen i søkeren. Hittil har mer avanserte kameratelefoner i mange tilfeller hatt et visst etterheng i søkeren sin, noe som har ført til at vi under testing ofte har opplevd å få et annet bilde enn det vi trodde vi tok. Dette er ikke tilfellet med Z710, og søkeren er av topp kvalitet.


(Klikk for større bilde)

Den store skuffelsen med Z710 blir tastene. Menytastene er så små og trange at vi hadde svære problemer med å treffe dem skikkelig. Vi endte stadig vekk opp med å trykke på piltasten i stedet for menytasten, og havnet som følge av det opp et helt annet sted enn hvor vi planla. Selv når vi bevisst gjorde vårt beste forsøk på å treffe menytasten gikk det galt. Hva i huleste er det ingeniørene i Samsung holder på med?

Talltastene skal sies å være noe mer gjennomtenkt. Her har du den plassen du trenger, og du skal ha store tomler for å klare å trykke inn mer enn én tast. Ellers kan det nevnes at det ikke er gjort plass til snarveisknapper for mp3-spilleren på utsiden av telefonen, og at du dermed må åpne telefonen hver gang du skal skifte sang.

Samsung Z710 vil mest sannsynlig dukke opp i norske butikkhyller utpå sommeren i år. Prisen er enda ikke bestemt fra Samsungs side.

Samsung SGH-Z710   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen