Sniktitt på TV 2 HD

Via RiksTV kunne du i går se TV 2 sin første sending i HD. Allsang på grensen fikk æren av å åpne HD-satsingen til kanalen og det var knyttet forventninger til hvordan kvaliteten skulle bli med bakkenettet som plattform.

Med dekoderen ferdig satt opp var kvelden duket for en HD-opplevelse. Slik ble resultatet av TV 2 HD sin første sending.

Bedre en SD
Allerede tidligere på kvelden var TV 2 oppført som TV 2 HD i kanallisten, men HD-kvaliteten dukket først opp når Allsang på grensen kom i gang. Ved første øyekast er det tydelig at bildet tilbyr bedre detaljer og skarpere linjer, slik at sendingen på mange måter var bedre enn standardformatet.

Fargene utpeker seg også positivt fra den første sendingen. De virker mer livlige, og spiller på et bredere spekter enn det SD-sendingene gjør, og gir deg derfor en mer komplett opplevelse av programmet.
Virkelighetsfølelsen blir også forandret med høyere oppløsning, slik at du får en følelse av å være mer tilstedet i selve showet, og dybdefølelsen blir forsterket.HD = mer detaljer
Som nevnt er det først og fremst mer og bedre detaljer som utgjør forskjellen fra SD til HD, og det er ingen tvil om at gårsdagens sendinger innholdt bedre detaljer en vanlig.

Både Tommy Steine og Katrine Moholt blir fremvist med mer detaljer, og tar du eksempelvis å ser på håret til personene, vil du se at man i stedet for å bare se en helhet, også får mulighet til å se hårstrå enkeltvis.

For å lese mer om HD klikk her.

Ikke Blu-ray
Tidligere denne uken ble vi lovet ”Blu-ray-kvalitet” fra TV 2, men kan på ingen måte si løftene ble oppfylt, selv om bildene fra TV 2-sendingen fint overgikk flere andre sendinger på diverse andre kanaler.

Nå skal det sies at kvaliteten på SD-sendingene varierer, slik at for eksempel forskjellen på TV 2 HD og NRK ikke er like stor som andre kanaler. NRK sender storturneringen i tennis fra Wimbledon, og her var forskjellen opp til TV 2 sin høyoppløsningssending mindre enn på andre kanaler.Ingen behov for bedre signalstyrke
Under sniktitten testet vi bildekvaliteten med forskjellig signalstyrke, der kvaliteten var 100 prosent, mens styrken varierte fra 32 til 65 prosent. I begge tilfellene var bildet og lyden stabil, og selve kvaliteten på sendingen var lik. Det skal også ifølge RiksTV være slik at du er sikret HD-kvalitet så lenge du har signalstyrke nok til å få bilde.

- Du skal være sikret HD-kvalitet såfremt du har godt nok mottak til å få inn både bilde og lyd. Det skal ikke ha noen betydning for kvalitet hvorvidt du har lav eller høy styrke, så lenge du har et bilde og lyd som går feilfritt, forklarer Espen Thorsby i RiksTV, til Teknofil.Flere sendinger kommer

Gårsdagens HD-sending fra TV 2 er begynnelsen på en rekke programmer fremover som vil sendes med høyoppløst kvalitet, der hovedfokuset vil ligge på sport og underholdning.

Allerede lørdag en 4.juli kan du se Tour de France live fra kanalen i HD. Foruten dette vil også hovedkampen på TV 2 etter hvert sendes i HD, slik at du kan bedømme en feil eller riktig dommeravgjørelse med ennå bedre detaljer.

Hvordan opplevde du TV 2 sin HD-sending? Diskuter i forumet

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen