Sniktitt på Sony PRS-505

Bøker har siden tidenes morgen vært sentralt i alt vårt virke, og mye av vår historie og kunnskap er samlet mellom to permer rundt om i verden. Med ny teknologi kan du i fremtiden ha byttet ut ”paperbacks” med elektroniske utgaver.

Sony var som mange andre tilstedet på årets IFA-messe. Det som er et utstillingsvindu for alt av forbrukerelektronikk, gir produsentene mulighet å vise frem høstens ”kolleksjon”. Vi så litt nærmere på Sonys nye lesebrett, PRS-505, men danker den ut papiret?

Kort om PRS-505
Sonys nyeste lestebrett har et smekkert ytre, og tilbyr deg mangfoldige timer med lesning per oppladning. Faktisk skal den klare hele å vise deg 7 500 sider per gang du trenger å lade den opp. Lesebrettet har en fem tommers stor skjerm, som har et papiretterliggende utseende.

Apparatet kan lagre mange elektroniske bøker på det 256 Mb store internminne, og kan lese minnekort om minne på selve lesebrettet skulle bli i snaueste laget. Den har videre en USB-tilkobling, som kommer opp som en egen flyttbar disk når du kobler den til en PC.Kompakt

Etter å ha ventet tålmodig i en av messens mange køer, kommer vi frem til standen der lesebrettene er fremvist. Solid er førsteinntrykket da vi får den i hånden. Størrelsesmessig er den kompakt og tilsier at du enkelt kan ta den med rundt omkring. Med rene linjer og typisk Sony design som fremstår enkelt, med knapper som føyer seg inn i helheten. Selve brettet er pakket inn i et læromslag

Skjermen er klar og tydelig å lese, noe som vel er en fordel men tanke på at den skal brukes til å lese fra. Fra en av standinformantene får vi vite at Sony har jobbet med å få teksten og bakgrunnen til å ligne mest mulig på en vanlig bok, noe vi må si de har fått til.
Knappene er gode å trykke på, og lesebrettet responderer raskt og presist. Menyene virker logisk bygd opp og er enkle å navigere seg gjennom. Det står på skjermen hva knappene på siden har av funksjoner under de forskjellige menyene.Fremtid?

Etter å ha fått en smak av hvordan PRS-505 fungerer ser vi helt klart at teknologien har potensial, med en enkel måte å overføre materiell og en behagelig skarp skjerm. Størrelsesmessig er den kompakt og egner seg godt i for eksempel en veske.

Med et raskt prissøk ser vi at prisen ligger i overkant av 2 500 kroner. Hvorvidt folk flest vil bytte ut følelsen av å bla og lese en bok fra perm til perm – gjenstår å se.

Har du erfaring med elektroniske lesebrett? Diskuter i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen