Test

Sniktitt på Sony Ericsson S700

OBS: Vi har nå publisert en fullstendig test av Sony Ericsson S700. Denne vil gi deg et mer presist bilde av telefonen enn det sniktitten kan.


(Klikk for større bilde)

Allerede for ett år siden begynte ryktene å svirre om at Sony Ericsson hadde planer om å lansere sin japanske toppmodell SO505i i europeisk versjon. Mange mente dette kunne være sannsynlig fordi Sony Ericsson hadde opplevd svært gode salgstall som kanskje var mulig å videreføre i Europa.

For kort tiden som kom også lanseringen av den nye modellen, S700, og på dette årets CeBIT-messe fikk vi for første gang se den i levende live. Vi har ved tidligere anledninger fått se på dummyer, men nå hadde vi endelig mulighet til å prøve de ekte sakene. Og vi var ikke de eneste som hadde lyst til å trykke på nyheten - vi måtte pent stille oss i kø for å få noen minutter med lekkerbiskenen.


(Klikk for større bilde)
Video av S700, åpnet

Selv om S700 på papiret er større enn sine konkurrenter, føltes den ved første anledning ikke så mye større enn de andre megapiksel-telefonene vi hittil hadde prøvd på CeBIT. Telefonen var allikevel, som bildene viser, betydelig bredere og lengre enn lillebror K700 i lukket modus.

Sjokket kom imidlertid når vi åpnet telefonen, som i åpen modus er like stor om ikke større enn 3G-mastodonten Z1010. Ja, den er faktisk omtrent dobbel så lang som Sony Ericssons T610. Akkurat dette vil nok skremme vekk en hel del potensielle kjøpere vekk fra telefonen.


(Klikk for større bilde)
Video av S700, menysystemer

Til tross for den store likheten med sin japanske søstermodell SO505i har S700 en del finesser og utsendemessige forandringer på forsiden som absolutt falt i smak. Mens SO505i bruker et lite sveivehjul til å navigere med, har S700 en fem-veis navigasjonsknapp midt på telefonen under skjermen. Rundt den er det dessuten fire kommandoknapper, i motsetning til SO505i, som har seks.

Idéen bak den velutstyrte front-dekselet er at brukeren i den daglige bruken av S700 i størst mulig grad skal slippe å måtte åpne telefonen. Man skal kunne ringe, spille, bruke menyene og det meste av andre funksjoner som ikke krever skriving av tekst og nummer - uten å måtte vri frem telefonens tastatur.

På baksiden er det også en del forandringer. Istedenfor å skyve vekk et stort beskyttelsesdeksel foran kameralinsen, slik man må på SO505i, trykker man ned en liten knapp som åpner kameraporten.

Baksiden til S700 er forholdsvis lik et digitalkamera, og Sony Ericsson omtaler dette som en egen forside av telefonen. Med andre ord skal S700 i utgangspunkt være like mye et kamera som en telefon, der baksiden er et kamera og forsiden er telefonen. Har vi hørt dette før mon tro?

- Det som er problemet med å lage et megapikselkamera for en mobiltelefon, er ikke å lage selve kameraet, men å lage et bra kamera som kan konkurrere mot et vanlig digitalkamera på bildekvalitet og brukervennlighet. Der har Sony Ericsson et stort forsprang, fortalte produktsjef Per Alksten til oss.

Når man tar bilder holder man telefonen med begge hender, slik man ville holdt et kamera. Dette sørger for at du holder telefonen mer stabilt, noe som sikrer skarpere bilder, og er dessuten mer intuitivt for de som er vant til å bruke ordinære kameraer. Skjermen til telefonen brukes som kamerasøker.

Menysystemet til S700 minner om menyene vi kjenner fra Sony Ericssons bestselger-modell T610. Man har det samme 4x3 rutenettet med ikoner og bruker de samme knappene for å navigere i menyene, men har pyntet opp med nye og høyoppløselige illustrasjoner og animasjoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen