Test

Sniktitt på Sony Ericsson K600


(Klikk for større bilde)

Sony Ericsson har lenge vært en av sinkene i 3G-markedet, men kom sterkt tilbake på årets 3GSM-messe. Der viste de frem to modeller, blant annet K600, som er blant de aller minste 3G-telefonene til dags dato. Telefonen er også en av de første 3G-telefonene som er myntet på mannen i gata, og Sony Ericsson har vært ute og lovet en lav pris.

Da Sony Ericsson viste frem modellen på Cannes, kunne en stolt designsjef for selskapet pengtere at tiden for klumpete 3G-telefoner var over. Dette stemmer godt med det produsentene presenterte på CeBIT.

Foruten Sony Ericsson hadde både Samsung og LG flere mindre 3G-mobiler på utstilling, og det blir stadig tydeligere at 3G-telefonene snart er på størrelse med dagens GSM-telefoner. Sony Ericssons K600 mål utgjør i alt kun 10,4 x 4,5 x 1,8 cm, noe som ikke er stort større enn målene til Sony Ericssons T610.

Vekten er på 105 gram, heller ikke langt unna det en GSM-telefon veier.


(Klikk for større bilde)

Stilren og håndterlig
Vi fikk prøve K600 i noen minutter, og førsteinntrykket var langt fra verst. Utformingen falt svært godt i smak, mye på grunn av den myke avrundingen som gjør at telefonen ligger svært godt i hånden. Et stort pluss for øvrig er størrelsen og vekten, som ikke føltes som noe stort forskjellig fra en vanlig GSM-mobiltelefon.

Utseendemessig er det svært lite å klage på. For de som er designbevisste når det gjelder telefonvalg, kan vi nevne at K600 er bemerkelsesverdig stilren, og er helt blottet for unødvendig. Dette vil garantert falle i smak hos mange, ettersom mange små detaljer på en telefon ofte bare er i veien.

Tastene er svært gode og behagelige å bruke, til tross for at de sitter noe langt inne i telefonen og ikke er uthevet på noen måte. Størrelsen på tastene er det heller ikke noe å si på. Noe annet vi fant svært praktisk var at Sony Ericsson hadde lagt inn en dedikert hver til meny og videotelefoni. Disse var plassert på hver sin side av telefonen, og gjør det svært lett å gå inn på menyen eller sette i gang en videosamtale.


(Klikk for større bilde)

Styrepinnen var også passe stor, og utrolig behagelig å bruke. Sony Ericsson har brukt styrepinne konsekvent i sine senere klassiske modeller, og det er tydelig at selskapet etterhvert har funnet vidunderformelen som passer fingrene best.

Dermed kan K600 virke som et dugendes alternativ for de av oss som gjerne ser etter en helt vanlig telefon, og ikke nødvendigvis en 3G-telefon. Og skulle ytelsen være god, kan K600 fort bli et interressant alternativ også for SMS-fanatikerne.

Det eneste minuset vi fikk grepet fatt i på den tiden vi sto med telefonen i hånden var at frontkameraet fort kan bli smusset når man snakker i telefonen. Grunnen til dette er at kameraet ligger på kloss hold til høyttaleren og blir dermed gnikket opp mot øret når man snakker i telefonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen