Test

Sniktitt på Siemens S65, M65, C65

OBS: Vi har nå publisert fullstendige tester av Siemens C65, Siemens M65, Siemens S65,. Disse vil gi deg et mer presist bilde av telefonene enn det sniktitten kan.

Siemens var først ute av de store mobilprodusentene på CeBIT med sin presselansering, og kunne allerede på tirsdag morgen trekke sløret av tre nye modeller i 65-serien, et nytt Blåtann-headsett og en rekke nye dippedutter for bruk sammen med mobiltelefonen.

Vi har vært innom selskapets stand for å ta en nærmere titt på de nye produktene, som burde være på plass på det norske markedet allerede i løpet av de neste tre-fire månedene.

Det nye Blåtann-headsettet fra selskapet var overraskende lite, og er et av de desidert minste bøyle-headsettene vi har sett til nå. Dette var et kjærkomment syn etter at vi i fjor prøvde ut forgjengeren Siemens PTT Headset, som hverken kan kalles for særlig lite eller ergonomisk.

Mens tidligere headsett av bøyle-typen kun har ligget inntil øret, er dette nye headsettet utstyrt med en liten propp som skal festes inne i øret. Dette burde både isolere bedre for støy rundt brukeren og sørge for at headsettet ligger mer stabilt, men gjør også at headsettet med ett blir "personlig".

Vekten på 25 gram plasserer ikke akkurat det nye headsettet i fjærvekt-kategorien, men den gode passformen og de små dimensjonene sørget for at vi allikevel følte det var meget behagelig å ha festet på øret.

Det nye headsettet burde altså være en attraktiv kandidat til dette årets sammenlignings-test av Blåtann headsett.


(Klikk for større bilde)

Vi var selvsagt raskt borte for å kikke på S65, som er den nyeste modellen i den velkjente S-serien med proff-telefoner fra Siemens.

Telefonen har allerede markert seg som det minste og letteste alternativet på markedet for de som både ønsker seg megapiksel-kamera og mulighet for å bruke minnekort. I tillegg rommer S65 en del forskjellig teknologi som Blåtann, video-opptak på kameraet og Instant Messaging.

På den annen side har S65 også en del svakheter i forhold til konkurrende modeller. For eksempel har den ikke støtte for å spille av MP3, den har heller ikke støtte for ny teknologi som EDGE og Push-To-Talk og den har dessuten en forholdsvis svak skjerm - 132x176 piksler er noe vi forbinder med proff-telefoner anno 2003.


(Klikk for større bilde)

Det store salgsargumentet til S65 er altså på mange måter programvaren og dimensjonene, ikke teknologien. Da vi fikk prøve telefonen føltes den også både liten og lett, ihvertfall om vi sammenligner med andre megapiksel-telefoner som Nokia 7610 og Samsung D710.

Telefonen var noe firkantet, men hadde et tiltalende design og virket både robust og solid med sitt ripesikre metall-chassis. Tastene var av god kvalitet og hadde god respons, og det ser også ut som om Siemens endelig har fått skikkelig dreis på joysticken. Alt i alt satt vi igjen med et godt inntrykk av kvaliteten.

Vi har forøvrig laget en kjapp video som viser designet til S65.

Som tidligere nevnt ventes S65 ut på markedet en gang i juli. Prisen er ikke fastsatt, men ut fra tidligere erfaring vil vi tippe at S65 vil ligge noe lavere priset enn megapiksel-telefonene fra Nokia og Sony Ericsson.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen