Test

Sniktitt på Sendo X

Vi har enda til gode å se noen mobilprodusent levere en Symbian-telefon til lovet tid, og heller ikke det britiske selskapet Sendo har klart å unngå forsinkelser i lanseringen av sin etterhvert velkjente modell X.

Siden vi brakte de første bildene av telefonen i slutten av oktober har det allerede gått fire måneder, og Sendo har fremdeles ikke klart å sende telefonen ut på markedet. Nå ser det imidlertid ut som om ting holder på å løsne for britene, som i disse dager viser frem tilnærmet ferdige modeller av Sendo X med alle funksjoner på plass på CeBIT-messen.

Vi brukte anledningen til å kikke litt på den nye telefonen, som vi hittil kun har sett på papiret, og ble på ingen måte skuffet. Dette er en telefon vi tror kan ha et meget stort salgspotensiale.


(Se video av Sendo X og SX1)

Det første vi la merke til var hvor godt telefonen lå i hånden. Den er forholdsvis tykk, men er til gjengjeld like smal som en mobiltelefon av vanlig type. Dette gjør den adskillig mer håndterlig enn andre Series 60-telefoner vi har sett til nå, som for eksempel Siemens SX1, noe som burde gjøre den til et mer populært valg blant "folk flest".

Tastene til telefonen virket litt for smale og tunge, og joysticken falt heller ikke helt i smak - den var rett og slett litt for skarp og skranglete for vår smak. Det skal sies at dette er noe vi ofte opplever de første gangene vi prøver nye og uvante design, og det gjenstår selvsagt å se hvordan telefonen vil være å bruke etter litt trening.

Rent spesifikasjonsmessig har Sendo X svært mange likhetstrekk med telefoner som Nokia 6600 og Siemens SX1. Den har det samme Series 60 menysystemet, kan bruke den samme programvaren og stiller stort sett med den samme teknologien - Blåtann, minnekort plass og VGA-kamera for å nevne noe. Det er imidlertid mange enkelt-funksjoner som skiller den ut fra mengden.

For eksempel har telefonen 32 MB med internt minne tilgjengelig for brukeren, mens SX1 og 6600 kun har mellom 5 og 10 MB. Dette gjør det mulig å lagre et stort antall bilder, meldinger og programmer på telefonen uten at det går ut over ytelsen og funksjonaliteten til telefonen.

Skal man utvide minnet kan man bruke minnekort i SD-kort format, som finnes i størrelser helt opp til 1 GB. Minnekort kan også "hotswappes", som vil si at man kan skifte minnekort uten å måtte skru av telefonen først - i motsetning til telefonene fra en (kremt) viss finsk produsent.


(Se video av kamerasøkeren i aksjon)

En annen nyhet i Sendo X er den innebygde grafikk-prosessoren, som blant annet åpner for raskere grafikk i spill. Den har også muliggjort den usedvanlige hurtige kamerasøkeren til X. Med 30 bilder i sekundet er filmingen til søkeren helt jevn og glatt, slik vi har blitt vant til fra digitalkameraer - et stort skritt fremover fra andre kameratelefoner.

Sendo har forøvrig utstyrt X med doble høyttalere, som skal gi et mer klart og fullverdig lydbilde. Vi ble meget imponerte da vi spilte musikk gjennom disse - dette er utvilsomt den beste høyttaler-lyden vi har fått høre fra noen mobiltelefon på markedet så langt.

Imidlertid snakker vi selvsagt ikke om noen fullverdige høyttalere, og vi tror de færreste ville vurdert å bruke telefonen til å spille av MP3. Til det kan man heller bruke de medfølgende stereo-ørepluggene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen