Test

Sniktitt på SE W950i

Amobil/Barcelona: Sony Ericsson W950i har ganske mye faktisk, til tross for at spesifikasjonsarket mangler en rekke ting de fleste av oss vil savne. Fakta er at W950i er den mest avanserte Walkman-telefonen til nå på flere områder, og byr på en rekke nye Walkman-tjenester .

Om du ikke fikk med deg lanseringen mandag, kan du lese den her. W950i er Sony Ericssons nye Walkman-flaggskip, og bygger på samme modell som selskapets nylig lanserte modell M600. Med 4GB internt flashminne, 2,6 tommers trykkfølsom skjerm med en oppløsning på 240 x 320 punkter og 3G, mener mange at W950i kommer til å bli en farlig konkurrent til Apples iPod-serie.

Styr musikken etter humøret
En av de største fordelene med W950i fremfor både iPod og tidligere Walkman-telefoner, er at W950i kjører Symbian OS med UIQ-plattform. Det innebærer at du kan innstallere en rekke svært avanserte programmer og spill, samt at du har trykkfølsom skjerm, og dermed har langt flere muligheter når det kommer til navigering og styring av mp3-spilleren.

Da vi prøvde telefonen på Sony Ericssons stand på 3GSM i Barcelona, fikk vi en rask innføring i musikkspilleren på W950i, som er langt mer avansert enn noen musikkspiller vi har sett til nå. For eksempel vil W950i-brukere få muligheten til å se albumcoveret til hvert album når du går gjennom musikkbiblioteket. Dermed vil du slippe å måtte huske tittel på album og artist, og heller huske CDen utifra coveret med den fine hunden på.


(Klikk for større bilde)

En annen nyhet er at du kan kategorisere musikken etter farger. Syns for eksempel at en låt er melankolsk, kan du kategorisere den som blå. Og skulle dagen komme da du måtte føle deg nedfor, har du et ferdig kategorisert bibliotek klart med melankolsk musikk tilpasset ditt dagshumør.

Det overrasket oss hvor kjapp vårt testeksemplar var. Utifra den informasjonen vi fikk ved lansering i går, så er W950i over seks måneder unna norske butikkhyller. Allikevel gikk vi gjennom menyene i et forykende tempo uten at telefonen ga tegn til å slite med å holde følge i det hele tatt.

En siste liten overraskelse er at Sony Ericsson ser ut til å gå vekk fra den kjente menyremsen vi kjenner fra tidligere UIQ-telefoner som P910 og P800. I stedet har W950i fått en matrise med ikoner, likt det vi kjenner fra vanlige Sony Ericsson-telefoner uten Symbian. Dette er nok bevisst fra Sony Ericsson sin side og vil uten tvil gjøre det lettere for nye brukere å venne seg til UIQ.

Flate taster
I motsetning til tastene på M600, så er tastene på W950i helt flate. Vi lurte svært på hvordan dette kunne være behagelig for fingrene, og trykket i vei. Overraskende nok fungerer løsningen ganske bra siden du kun bruker tastene når du skal taste et nummer eller til nøds bruke dem til meldingsskriving. Utenom dette bruker du en pekepenn, som er festet på venstre side av telefonen.


(Klikk for større bilde)

Ellers kan det nevnes at W950i føles svært lett, og ikke helt står til det mursteins-bildet vi har av smartelefoner. Med en tykkelse på minimale 1,3 cm er den heller ikke spesielt tykk, og vil dermed kunne smyge vel så lett ned i en jakkelomme som en vanlig, stor iPod.

W950i er som nevnt ventet utover høsten en gang, trolig i september, og vil få en pris rett under den på P990. Hvor mye det vil si vil vi ikke spekulere i, men anta at vi snakker om en god del tusenlapper.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen