Test

Sniktitt på SE W800

OBS: Vi har nå publisert en fullstendig test av Sony Ericsson W800i. Denne vil gi deg et mer presist bilde av telefonen enn det sniktitten kan.


(Klikk for større bilde)

Sony Ericsson W800 ble lansert med brask og bram tidligere denne måneden, like etter at Sony Ericsson hadde fortalt pressekorpset at deres hovedsatsning for mobiler i 2005 lå på musikkfronten.

I et eksklusivt intervju med den globale produktsjefen for selskapet, Neeraj Bansal, fikk vi bekreftet at W800 bare er den første modellen i en hel serie med Walkman-mobiler, der musikk skal stå i høysete. I anledning av dette intervjuet fikk vi også trykket litt på W800, som virkelig kan beskrives som en av Sony Ericssons sprekeste modeller på lang tid.


(Klikk for større bilde)

Førsteinntrykket vårt var ganske så blandet. W800 bærer et klart stilpreg, men er på ingen måte noen vakker telefon. Noe annet vi også fort la merke til var at telefonen virket veldig lett for størrelsen. Samtidig er mestepartene av materialene som brukes plast, noe som kan være en god forklaring.

Skjermen må sies å være fabelaktig god. Til tross for at denne spesifikasjonsmessig er svært lik skjermen som sitter i K700, mener vi å merke forskjell på de to skjermene, og skjermen i W800 fremstår både som skarpere og mer fargesprakende enn skjermen i K700.

Ellers kan det nevnes at menyene er noe endret fra K700. Grunnkonseptet er det samme, men grafikk og ikoner har blitt bytte ut og farger og animasjoner er annerledes enn før.

Liten telefon, men mye på innsiden
W800 er ganske så lik K750, som ble annonsert samtidig med W800. Spesifikasjonsmessig er det svært lite som skiller modellene fra hverandre, og utseendemessig er likhetene absolutt tilstede.


(Klikk for større bilde)

Blant annet vil begge modellene ha 2 megapikslers kamera med autofokus. Vi fikk testet kameraet ganske grundig, og kunne konstantere at både responsen og funksjonene var på plass, til tross for at modellen ikke er ferdig utviklet enda. I forhold til både K700i og S700i, så var fargegjegivningen og skarpheten betydelig forbedret, og motivet kom klart og tydelig frem.

Autofokusen til W800 imponerte veldig. Når man trykker inn knappen, fokuserer telefonen, og bildet blir tatt så snart fokuset er korrekt. Vi prøvde dette på forskjellige avstander og la merke til at telefonen slet med fokusering på nært hold. For å kompensere her bør man bruke telefonens innebygde makro-modus, som man kan aktivere under kamerainnstillingene.

   
Bilder tatt med kameraet til Sony Ericsson W800
(Klikk for større bilde)

Man har tilgang på fire forskjellige kameramoduser. Vanlig foto, burst, natt og panorama. I tillegg kan man ta video i oppløsningen 176 x 144 punkter.

Det skal forøvrig nevnes at Sony Ericsson beklaget og poengterte at kameraene enda ikke var optimalisert og ville være adskillig bedre når telefonen var ferdig. Vi venter med andre ord i spenning.

Mye moro
Det testeksemplaret vi kom borti på CeBIT hadde tre spill innebygget. Blant annet er den gamle kjenningen Super Real Tennis på plass, som var første mobilspill som utnyttet Mascot Capsule-motoren. Ellers er det to nykomlinger ved navn Aero Mission 3d samt Puzzle Slider, som hver for seg kan være med på å gjøre hverdagen litt mer underholdende.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen