Test

Sniktitt på SE K610

Sony Ericsson har hatt en egen evne til å lage veldreide telefoner med bred appell. Vi snakker selvsagt om modeller som T610, K700i og K750i. Så når produsenten nå lanserer en ny 3G-telefon med aner i alle disse modellene, er det all grunn til å følge med. Vi tok telefonen i skue selv på Sony Ericssons stand her på 3GSM-messen.

K610 er altså en tredjegenerasjons mobiltelefon, som kan brukes til alt det vi forventer at en 3G-telefon skal kunne brukes til. I front ligger et kamera som filmer deg når du videotelefonerer, og under panseret ligger det en radiobrikke som gir en oppkobling mot internett i opp til 384 kbps nedlastningshastighet og 64 kbps opplastningshastighet.

Telefonen mangler dessverre EDGE, som virker som å være en teknologi Sony Ericsson enten ikke vil eller klarer å bruke. Det betyr at du detter tilbake til vanlig, treg GPRS så snart du ikke lenger er dekket av 3G-nettet - som vil si de fleste steder utenfor allfarvei.

Hittil har 3G vært synonymt med klumpete telefoner, men K610 er forbausende liten og lett. Telefonen veier ikke mer enn 92 gram, og foruten at den er litt bred over midjen, snakker vi her om en tro kopi av formene til gode, gamle T610. Vi synes telefonen ligger veldig godt i hånden, og i så måte er en av de hendigste 3G-telefonene vi har prøvd til nå.

Sony Ericsson har droppet styrepinne denne gangen, og har i stedet utstyrt K610 med en vanlig piletast. Piletasten fungerer veldig bra, og det samme gjør nummertastene. Telefonen har en egen knapp for å hente opp nettleseren, samt en knapp som brukes til å ta snarveier og hoppe mellom programmer.

Menyene til K610 er nøyaktig de samme som vi finner i K750i og de andre mobiltelefonene Sony Ericsson har lansert det siste halvåret. Selv om det selvsagt er litt traust å bruke fjorårets menyer, skal det sies at de fungerer bra. Du kan blant annet legge musikkspilleren og radioen i bakgrunnen mens du bruker telefonen.

En gledelig nyhet er at menyene til K610 er kjappere i responsen enn de har vært på noen av forgjengerne. Telefonen vi prøvde på messen formelig spratt avgårde fra menyvalg til menyvalg. Det gjør telefonen mye mer behagelig å bruke.

K610 har fått en ny HTML-nettleser, som går hånd i hånd med den raske 3G-tilkoblingen. Telefonen kan også lese inn RSS-feeds, som betyr at du kan få en rask og grei oversikt over nyhetene som dukker opp på nettaviser og blogger. Telefonen kan settes til å sjekke etter nye ingresser med faste intervaller, eller på bestemte tidspunkt, slik at du alltid har de ferskeste nyhetene liggende inne på listen din.

Epost-støtten har også fått en aldri så liten overhaling. Sony Ericsson lover nå full støtte for alt fra POP3 og IMAP til push-epost.

Kameraet til telefonen er av 2 megapikslers sorten, og har autofokus. Vi har ikke fått vite noe om optikken i kameraet, og antar at det er mye av det samme som du finner i K750i og W800i. Kamerasøkeren merket vi ingen store forskjeller på, og oppløsningen til skjermen ligger fremdeles på 176 x 220 punkter.

Sony Ericsson satser nå på en ny variant av Memory Stick som, ikke akkurat overraskende, er mindre, lettere og tynnere enn før. Siste skudd på Memory Stick-treet heter Memory Stick Micro, og forkortes enkelt og greit til M2. Porten til minnekortet ligger nå under batteridekselet, men du skal ikke trenge å skru av telefonen for å bytte det.

Batterilevetiden til K610 er dessverre latterlig lav. I det nye 3G-nettet klarer ikke telefonen mer enn 2,5 timer taletid, som er helt i bunnklassen blant telefonene vi har sett på messen. Hviletiden er på noe mer respektable 350 timer.

Sony Ericsson har ikke gått ut med noen pris for K610, men det er klart at telefonen skal være å finne i butikkene i løpet av andre kvartal i år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen