Sniktitt på Samsungs kameramobil

Sniktitt på Samsungs kameramobil

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Samsung viste frem en rekke forskjellige mobiler på Electroworld-messen, men kameramobilen G800 var ikke å finne. Etter å ha mast litt på utstillerne fikk vi imidlertid trykke litt på den kommende mobilen.

Les også:

- Mobilt på Electroworld
- Samsung med 5 megapiksler og optisk zoom
- Samsungs Guinness-rekorder

Tung som stål
Opp av en skinnbagg kommer noe som umiddelbart ser ut som en LG-mobil. Dette gjelder selvsagt bare forsiden, for baksiden ser ut som et digitalkamera. En god del fingre har satt tydelige spor på den skinnende overflaten som formelig suger til seg fingeravtrykk og smuss.

Mobilen virker tung, men later til å være solid, med deler i massiv, børstet stål. Den virker også litt tykkere enn vi hadde håpet på. G800 virker faktisk så tung at vi blir sliten i høyrehånda etter å ha tekstet litt. Knappene er helt flate og stive, og responsen er ikke helt der den bør være.

Greie menyer
Menyene er pene, intuitive og oversiktelige. Funksjonene vi trenger finner vi raskt og greit. Det første vi tester er selvsagt kamerafunksjonen. Den får vi enkelt tilgang til ved å skyve opp linsedekselet.

G800 skal være kompaktkameraenes fremste konkurrent. Dette fordi G800 har tre ganger optisk zoom, autofokus, xenon-blitz og tar bilder på opptil fem megapiksler. I tillegg skal mobilen ha ansiktsgjenkjenning, slik at kameraet fokuserer på ansiktet uansett hvor på bildet det befinner seg. Slik blir ikke bildene uskarpe på grunn av feil fokusering.

Det skal sies at lysforholdene på messen var svært vanskelige, og bildene ble derfor lett overeksponerte (for mye lys). I tillegg virket det som om bildene ble uskarpe, på tross av riktig fokusering. Vi måtte altså holde mobilen stødig med begge hender, noe som overrasket oss litt. Bevegelsesuskarpet oppstår vanligvis ved svak belysning og når lukkertiden er lang. Her fikk vi for mye lys, og vi regnet derfor med at lukkertiden kom til å være svært kort. Alle disse insigelsene kan ha hatt en del med de vanskelige lysforholdene å gjøre.

Bare en prototyp
Utstilleren forklarte at det kun er snakk om en prototyp, noe de hevder er grunnen til at det automatiske oppsettet tidvis fungerte dårlig. Selskapet lovte at den ferdige mobilen ville ha en rekke endringer, både når det gjelder utseende og programvare.

Det er kjekt å vite at du uansett kan fjerne støy på kornete bilder ved å velge redigeringsfunksjonen "despeckle". Funksjonen fungerer greit, men det er viktig å huske at detaljer i bildet også kan forsvinne. Mobilen byr på en hel del gode redigeringsfunksjoner for bilder, blant annet å gjøre det skarpere. Det er faktisk mulig å gjøre bildene mer uskarpe også, og du kan legge til effekter som "oljemaleri" eller "pastellkritt", bare for å nevne noen.

Nokia N93i og Samsung G800 har begge tre ganger optisk zoom. Derfor er det overraskende at makrofokusen virker betraktelig bedre på Nokia N93i. Den såkalte makrofunksjonen på G800 lot ikke til å fokusere på noe som var nærmere enn cirka syv centimeter fra kameralinsen. N93i fungerer derimot bra fra cirka tre centimeter.

Alt i alt er dette prototypen til en spennende kameramobil som vi gleder oss til å teste grundigere. Vi håper da at den kommersielle utgaven blir en god del bedre enn prototypen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen