Test

Sniktitt på Samsung P730

De siste månedene har det haglet høyoppløste kamera-telefoner fra mobilprodusentene, og nå følger også Samsung trenden med to nye megapiksel-telefoner for det europeiske markedet - den tidligere omtalte SGH-D710 og nå den splitter nye SGH-P730.

Den nye modellen kommer i et heller uvanlig design, der man kan rotere hele den øverste delen av telefonen rundt navigasjonstastene - ikke helt ulikt løsningen vi kjenner fra motetelefonen Motorola V80.


(Klikk for større bilde)

En av de klare ulempene ved dette designet er at den opphevede piletasten ligger veldig langt unna bokstav og kontroll-tastene. Da vi prøvde ut telefonen opplevde vi at vi hele tiden måtte flytte fingene frem og tilbake over telefonen, noe som blir veldig tungvint og tidkrevende i forhold til det vi er vant til fra vanlige kamskjells-telefoner.

Noe vi på den annen side var stor-fornøyd med var TFT-skjermen til P730, som både er usedvanlig skarp og lyssterk. Den 262,000-fargers fargedybden sørger for utmerket fargegjengivning, og skjermen hadde også en meget god - og hittil ukjent - oppløsning. Dette burde altså være en drømmetelefon å bruke både til bilder, video og spill.

Multimedia-muligheter har også P730 nok av. Den spiller av MP3 og video man har tatt med kameraet, støtter Java 2.0 spill, og har en innebygget lagringskapasitet på hele 64 MB. Minnet kan utvides ved hjelp av minnekort i det nye Reduced Size MMC formatet, som hittil skal være tilgjengelig i størrelser på opp til 128 MB.

I anledning den forbedrede skjermen har dessuten Samsung introdusert et splitter nytt menysystem, der man blant annet bruker matriser med ikoner slik vi kjenner fra telefonene til Siemens og Sony Ericsson. Vi fikk dessverre ikke prøve telefonen så lenge, men systemet virket både oversiktlig og forseggjort.


(Klikk for større bilde)

Den ytre skjermen er også verdt å bite seg merke i. OLED-teknologi og en 65.000-fargers fargedybde gjør dette til den beste ekstern-skjermen vi har sett til dags dato, og den kan i tilegg til å vise klokkeslett, dato, dekning og lignende brukes som kamerasøker.

Mange fancy funksjoner til tross, er det nok megapiksel-kameraet som kommer til å være en av de største grunnene til å investere i P730. I tillegg til å kunne ta stillbilder i høy oppløsning tar P730 opp video i hele 320x240 piksler, som er en tredobling fra den 176x144 pikslers oppløsningen de fleste video-telefoner tilbyr i dag.

Om man vurderer å anskaffe seg den nye megapiksel-telefonen må man imidlertid være klar for å måtte gå rundt med et skikkelig lodd i lomma, for med en vekt på 123 gram er P730 langt fra noen lettvekter. Den er heller ikke særlig liten med sine 94 x 45 x 24 mm, og er adskillig mer klumpete enn Samsungs andre kamera-telefoner.

Det skal også nevnes at kameraet på prototypen vi prøvde hadde svært dårlig bildekvalitet, både på bildet i søkeren og på det endelige bildet. Vi får håpe at dette vil være forbedret i den endelige versjonen av telefonen.

Ifølge Samsungs presselansering kan vi vente P730 ut på markedet i løpet av tredje kvartal, det vil si en gang mellom juli og september. Kort tid etter dette vil selskapet også introdusere en 2 megapikslers telefon, ifølge Ki Tae Lee, President of Telecommunication Business i Samsung.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen