Test

Sniktitt på Samsung D600

Samsung viste store muskler på årets CeBIT, og kunne i tilegg til 15 andre modeller vise frem sitt nye flaggskip for GSM-nettet i de samme lokalene som Nokia hadde brukt året før til presentasjonen av 7610. Og når Nokia selv skygget banen og ikke ga fra seg en eneste lyd under hele messen, tilhørte hele showet Samsung.

Et lekkert utseende
Vi har sagt det før, og etter å ha sett D600 i levende live vi må konstantere det igjen. Samsung kan virkelig design. Mens både Siemens og Nokia hadde murklosser på fremvisningene sine, skiller Samsung seg ut ved at samtlige av produktene deres kan få enhver designbevisst person til å falle på kne.

Selve telefonen er iført blank plastikk og pusset metall. Utformingen er elegant og strømlinjeformet, og D600 virker rett og slett som en premium-utgave av forgjengeren D500, som i sammenligning virker adskillig mer klumpete og ubalansert.

Skjermen er fysisk større, og kommandotastene på fremsiden av telefonen er forstørret, til glede for brukere med store fingrer.

Talltastene svippes ut ved hjelp av en identisk slide-mekanisme som på D500. Disse er laget i blankpusset plast og er svært behagelige å bruke. Overflatene på tastene er store, og vi opplevde ingen problemer med å bomme på tasten eller trykke flere taster ned samtidig.

Verken stor eller liten
Selv om D600 slett ikke er noen stor telefon sammenlignet med andre telefoner, er den noe større enn sin forgjenger. Med en størrelse på 9,6 x 4,6 x 2,1 cm er telefonen noen millimeter større i hver retning enn D500, og det merkes. Vekten er imidlertid den samme, nemlig 99 gram.

I utslått modus virker D600 ganske stor. Da vi la et eksemplar av Nokias 9300 Communicator ved siden av for å sammeligne, la vi merke til at D600 var like lang som 9300. Bredde, vekt og tykkelse er riktignok en helt annen sak.

MP3-spiller kledd i svart dress
I motsetning til mange andre av Samsungs modeller er ikke D600 bare et syn for øyet, men også et råskinn uten like på mange områder, blant annet på lydfronten.

I likhet med D500 kan D600 by på innebygget MP3-spiller, som nå har fått equalizerfunksjon. MP3-spilleren har også mulighet til å lage spillelister, og man kan velge låter tilfeldig om det skulle være ønsket.


(Klikk for større bilde)

Lyden var svært god, både med høyttaleren på og med hodesett. Det som er litt spesielt med D600 er at telefonen har stereo-høyttalere, noe som gir en stor forskjell i lydkvaliteten i forhold til telefoner med kun én høyttaler. Samtidig merket vi at lyden var noe svak, men vi regner med at Samsung vil kunne rette opp på dette innen D600 havner i butikkene.

Når det kommer til minne, er det få grunner til å bekymre seg for tapt plass. D600 har en minneport som tar minnekort av typen Trans-Flash. Slike minnekort kan fåes i størrelser på opp til 512 MB, noe som skulle holde til en god del MP3-låter. Den interne minnekapasiteten i D600 er ikke kjent, men vårt testeksemplar hadde hele 125 MB ledig minne.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen