Sniktitt på Philips Cinema
Teknofil

Sniktitt på Philips Cinema

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Opplevelsen av å ha sett en film med sort stripe oppe og nede, er noe mange av oss som har latt seg irritere over. Vel, nå er det muligheter for å bli kvitt denne irritasjonen. Med den nye 21:9-TV-en fra Philips kan du nå se hele filmen i ekte 2,35:1-format.

På CES i Las Vegas ble skjermen vist frem tidligere år, og flere filmentusiaster fikk en drøm oppfylt, ved kunne få muligheten til å se filmer i 21:9. Teknofil.no tok turen til København, for å delta på den skandinaviske lanseringen, og oppleve Cinema-skjermen med egne øyne.

Imponerende
Med popkornet lett tilgjengelig blir vi geleidet til ”kinosalen”, der den nye 21:9 skjermen skulle gi oss en ny TV-opplevelse. I det sløret faller, får du straks en aha-opplevelse, der Cinema skjermen skiller seg klart ut i forhold til de to 16:9-skjermene, som blir rent puslete med sine 42 tommer.

Skjermen fremstår som ekstremt bred, men høyden er nokså tilsvarende en 42-tommers 16:9-TV. Med sine 56 tommer er skjermen 1 meter og 40 centimeter bred, og gir deg virkelig kinofølelsen du er ute etter.ra bilde

Straks filmene settes i gang, viser Cinema frem et meget bra bilde. Med den nye versjonen av Perfect Pixel HD, får Cinema-skjermen en fremragende skarphet. Fargene i bildet er det også bra, med gode nyanser.

Ved testing av spillekonsoller, viser Cinema gode egenskaper til å behandle rask grafikk. Perfect Natural HD Motion og 200Hz-panelet, jobber godt sammen i 21:9-formatet, og selv på ganske nær avstand, beveger bildet seg naturlig.

Noe som allikevel biter seg merke, er at skjermen ikke har LED-belysning. Etter visningen å bedømme, har skjermen et meget godt sortnivå, men fortsatt dukker jo et savn etter LED-belysning opp.

- Vi skulle veldig gjerne ha hatt LED-belysning på denne skjermen. Problemet er at denne type størrelse og fasong gjør at vi enda ikke har noen matchende LED-belysning, forteller Aigars Balcuns, forbrukeransvarlig for TV-makedet i Skandinavia, hos Philips.Tilkoblinger og finesser

Cinema-skjermen kommer med en rekke finesser. Det blir en internettfunksjon, som vil gi deg mulighet til å lese nettsider, se nærmere på værmeldingen og lokale nyheter. Den får altså en Widget-baserte funksjon, der utvalget av knapper vil bli ekspandert ettersom behovet hos brukerne kommer.

Skjermen får også hele fem HDMI-innganger, slik at behovet skal være godt dekket med tanke på tilkobling av digitale medier. Den vil også ha støtte for Wlan og DLNA, slik at du kan streame filmer og annet materiell fra en PC via det trådløse nettet.Konklusjon

Philips Cinema overrasker positivt. Skjermen har meget bra bilde, og har tilstrekkelig med tilkoblinger. Skjermen vil gi filmentusiaster et godt alternativ, der du fullt ut kan nyte filmer i 21:9-format.
Vi ser frem til å teste denne modellen mer inngående ved en senere anledning.TV-en er antatt å komme i salg i løpet av april i år. Prisen i Norge er enda ikke kjent, men den ligger på cirka 4.000 Euro i flere europeiske land.
Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen