Sniktitt på Office 2007

Alternativ tekst mangler
Slik blir Word 2007 seende ut

Det er snart fire år siden forrige versjon av Office ble sluppet, og de som har fulgt litt med har visst at når det gjelder brukervennlighet så kommer den tolvte utgaven i rekken til å bli en milepæl. Microsoft har totalrenovert brukergrensesnittet i Office 2007, og det man har sett på skjermbilder har imponert noen, og skremt andre. Vi skal prøve å avgjøre om det nye brukergrensesnittet er en endring til det bedre.

I kjerneprogrammene i Office-pakken har man gått helt bort fra de vante menyene og verktøylinjene, og byttet det ut med et såkalt ”ribbon.” Fritt oversatt til norsk vil vi kalle det en menystripe, selv om det helt sikkert finnes mer kreative oversettelser.

I denne artikkelen vil vi gå nærmere inn på de fire programmene i Office-pakken som blir mest brukt, nemlig Word, Excel, PowerPoint og Outlook. Det kommer til å bli mange skjermbilder, og en god del forklaringer. Det er mange ting i Office 2007 som ikke vises så godt på skjermbilder, så disse skal vi forsøke å forklare så godt vi kan.

Du bør også huske at Office 2007 foreløpig bare foreligger i en betaversjon, og at noen ting derfor kan bli endret frem til den endelige versjonen er klar. Beta 2 er likevel såpass sent i utviklingsprosessen at det aller meste er på plass allerede.

Vi gjør oppmerksom på at stort sett alle bildene i denne artikkelen viser en fullversjon når du klikker på dem.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen