Sniktitt på nye Ipod Nano

Apple lansere med pomp og prakt sin nye Ipod Nano forrige uke. Ifølge Apple er dette tidenes tynneste Ipod og den minste Nanoen så langt. Vi har tatt en kjapp titt på nyheten for deg. Her er vårt førstehåndsinntrykk.


Apple håper de kan kapre deg med slankt design.

Slankt design
Apple har helt klart satset mye på designet på denne Ipoden. Det er en viss uenighet i redaksjonen hvorvidt det nye designet er vellykket, men personlig er jeg glad for at Apple har gått tilbake til det gamle designet med en avlang spiller. Langt bedre å holde i og langt lettere å ha i lomma enn den forrige generasjonen Ipod Nano. Den nye spilleren er ikke bare avlang men har en buet oval form som også følges ut i skjermen. Designmessig ser dette bra ut, men spilleren blir kanskje litt spinkel om du stiller med store never. Etter første prøve virker det derimot som om Apple kunne jobbet mer med scrollehjulet. Dette føles rett og slett veldig plastikk ut.


Nye Ipod Nano kommer i flere farger.

Innebygd bevegelsessensor
Å sette opp spilleren med Itunes gikk kjapt og greit som alltid med Itunes. Apple gir deg ikke mye valgfrihet, men brukervennligheten er som alltid til stede. Dette var neppe noen nyhet. Av store nyheter har derimot nye Ipod Nano fått et akselerometer. Det betyr at spilleren registrerer dine bevegelser og når du tilter skjermen, så tilter også bildet. Denne funksjonen fungerer etter det vi kan se godt. Når skjermen tiltes åpnes det også for nye funksjoner, så her har Apple utnyttet mulighetene ser det ut til. Det skal også være mulig å bytte sang ved å riste spilleren. Denne funksjonen fungerer ikke fult så godt. Av og til skifter den sang uten problemer, andre ganger kan vi riste til armen faller av uten at noe skjer. Mulig vi mangler teknikken her, men det skal absolutt sjekkes ut nærmere.


Snur du spilleren får du opp nye funksjoner.

Apple har også lagt ved noen spill som kan brukes med akselerometeret. Det betyr at du spiller ved å bevege Ipoden. Ut fra det lille vi har sett tror vi dette er en fiffig ting som ikke nødvendigvis er veldig nyttig. Å spille passer dårlig på den lille skjermen, men denne funksjonen gjør det langt mer morsomt.


Apples nye Ipod Nano kommer med bevegelsesstyrte spill.

Liten skjerm for mye video
Apple har også på plass videofunksjon. Du vil neppe se langfilmer på denne enheten, men det lille vi har sett tyder på at spilleren har god oppløsning på skjermen, så her ser det ut til å ligge godt an for små snutter og musikkvideoer. Dette er helt klart en funksjon vi skal se nærmere på.

Selv syns vi det ser ut som Apple har laget en god spiller, men det gjenstår å se om den holder løpet ut. Det får vi se når den fullverdige testen kommer på plass.


Det lille vi har sett av video fungerer godt på den nye spilleren.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen