Test

Sniktitt på Nokia 7610

OBS: Vi har nå publisert en fullstendig test av Nokia 7610. Denne vil gi deg et mer presist bilde av telefonen enn det sniktitten kan.


Vi har mye spennende i vente fra Nokia dette året
(F.v: 9500 Communicator, 5140, 7610 - klikk for større bilde)

Nokia har satset hardt på SymbianOS de siste årene, og viste for kort tid siden sin femte telefon basert på operativsystemet og sitt eget Series 60 menysystem - den nye megapiksel-modellen 7610.

Nytt i årets Series 60 modell er blant annet megapiksel-kameraet, støtte for minnekort-standarden Reduced Size MMC og et oppspritet design med nye og spenstige taste-plasseringer og mulighet for å bytte deksler

På årets CeBIT-messe i Hannover var nær samtlige av selskapets representanter utstyrt med et nytt eksemplar av 7610 på innerlomma, og vi har derfor fått nok av anledninger til å trykke på den nye modellen.

Designet til 7610 er overraskende likt den velkjente Series 60-telefonen til Siemens, SX1. Den er nøyaktig like høy og tykk, veier nesten på grammet like mye og er kun 3 mm smalere over midjen.

Mens disse målene gjør 7610 til den minste Symbian-telefonen fra Nokia til nå, er det allikevel en lang vei igjen før man kan sammenligne den med en ordinær og lommevennlig mobiltelefon av den gode, gamle sorten.

For å kutte ned tykkelsen har man heller bygd telefonen ut i bredden, og med en bredde på 5,3 cm og en helt rett bakside er 7610 veldig firkantet. Den ligger derfor ikke så bra i hånden som den mer romslige, men også mer avrundede og håndgripelige Nokia 6600.

Som nevnt tidligere kan man skifte ut dekslene på telefonen med såkalte Xpress-on Style Packs. I tillegg har 7610 mulighet for å bruke themes, som er tema-pakker med nye bakgrunner, fargesett og ikoner til menysystemet.

Nokia har (som vanlig) lekt seg med utformingen av tastesettet, og denne gangen har selskapets designere gått for et slags sveipende design der tastene blir bredere og større etterhvert som de beveger seg mot venstre side.

Det er selvsagt en balansegang mellom fiffig design og brukervennlige taster, og Nokia har tidligere krysset grensen med telefoner som 3650 og 3200. Denne gangen ser de imidlertid ut til å ha truffet forholdsvis bra, og vi vennet oss raskt til å skrive både små og store mengder tekst med 7610.


(Klikk for større bilde)

TFT-skjermen til 7610 er av det samme slaget som vi har sett i Nokias tidligere modeller av samme slag, med en 176x208 pikslers oppløsning. Den mangler altså de 12 ekstra pikslene i høyden som man finner på Siemens SX1 og Sendo X, som kan brukes til å vise batteri, dekning og lignende mens man er inne i menysystemet eller kjører applikasjoner.

Det er 8 MB internt minne tilgjengelig til brukeren, og i tillegg vil det følge med et 64 MB minnekort av sorten RS-MMC som kan byttes med kort i større størrelser etter behov. Det nye minnekortet er halvparten så stort som et vanlig MMC-kort, og er dermed på størrelse med et SIM-kort.

For de som måtte lure, kan man fremdeles ikke skifte minnekortet uten å
1) Skru av telefonen
2) Ta av dekselet
3) Ta ut batteriet
4) Skifte minnekort
5) Sette inn batteriet
6) Ta på dekselet
7) Skru på telefonen
8) Taste PIN-koden

Skal man ha hotswap, det vil si mulighet til å skifte minnekort mens telefonen er påskrudd, må man heller ty til Sendo X eller Siemens SX1.

Et annet minus ved 7610 er at telefonen ikke kan spille av MP3 i stereo, det vil si med to lydkanaler. Dermed ser det ut som om Nokia fremdeles ikke vil satse på musikk i Symbian-telefonene sine - i motsetning til telefoner som Siemens SX1 og Sendo X, som har nettopp MP3-støtten som et av sine viktigste kjøpsargumenter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen