Sniktitt på Nokia 6300

Alternativ tekst mangler

  Nokia 6300

Dimensjoner: 10,64 x 4,36 x 1,31 cm, 91 gram

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS, EDGE.

Maskinvare: 7,8 MB innebygget minne, 128 MB medfølgende minnekort.

System: Nokia Series 40

Batteri: Taletid: 3,5 timer. Hviletid: 348 timer.

Skjerm: TFT, 16 millioner farger, 240 x 320 piksler.

Kamera: 1,92 megapiksler.

Pris: 2000 - 3000 kroner

Se flere detaljer i prisguiden

Amobil/Amsterdam: Nokia 6300 er en ny designmodell fra finnene, som ble lansert tidligere denne uken. Den er både stilren og tynn, og hovedmaterialet er rustfritt stål.

Da vi først så telefonen ble vi litt overrasket over den lille størrelsen. Telefonen kjentes mye mindre ut i hånden enn vi hadde forventet. Den kan ikke måle seg med syltynne telefoner som Samsung X820, men er likevel en veldig liten sak.

Stilren design
Det som er mest imponerende med 6300, er den gode kvalitetsfølelsen. Store deler av telefonen er i rustfritt stål, og det kjennes utvilsomt mye bedre ut enn billig plastikk. Designen oppleves også som stilren. Samtidig er telefonen lett, med sine 91 gram.

Tastene er ganske flate, noe som er innbydende for designen sin del. Som oftest går dette ut over brukervennligheten, og gjør det vanskelig å treffe tastene uten å se på tastaturet.

I 6300 har imidlertid designerne gjort en god jobb. Samtidig som tastene bidrar til pent utseende, er de faktisk gode å trykke på. Vi prøvde å skrive en del tekst på telefonen, noe som gikk raskt og smertefritt.

Foto: Einar Eriksen - Klikk for full størrelse

Høyoppløst skjerm
Skjermen til 6300 oppleves som skarp og klar. Den er ikke større enn to tommer, men har likevel en høy oppløsning på 240 x 320 piksler. Fargedybden er på hele 16,7 millioner farger. Samtidig er skjermen lyssterk, og bør ikke være noe problem å se i sollys.

6300 er ikke en smarttelefon. Telefonen har kun de enklere Series 40-menyene, der det ikke er mulig å kjøre flere oppgaver samtidig, og vanlige Java-programmer er det eneste du kan installere i ettertid. Dette er med andre ord ikke noe for proffbrukeren som krever slike funksjoner. Telefonen har heller ikke fått 3G.

Proffbrukere som både vil ha bra design og smartfunksjoner bør heller kikke på Nokia E50. Den har bedre muligheter for e-post, mulighet for å installere egne programmer samt kjøre flere oppgaver og programmer samtidig.

Foto: Einar Eriksen - Klikk for større bilder

For deg som ikke har disse behovene, har Series 40-menyene sine fordeler. Det er enkelt i bruk, og du slipper å holde styr på hvilke programmer som er åpen i bakgrunnen. Samtidig stiller den med de aller fleste proffunksjoner.

Kameraet tar bilder i to megapiksler, og bildene ser helt greie ut på mobilskjermen. Vi fikk imidlertid ikke mulighet til å overføre bildene til en datamaskin for å få sett de i skikkelig format. Mp3-spiller er selvsagt på plass, og i salgspakken finner du et enkelt stereo-hodesett.

Skikkelig nettleser
Nokia 6300 er den første Nokia-telefonen som leveres med Opera Mini forhåndsinstallert. Det gjør surfingen til en lek. Først og fremst bruker Opera Mini mye mindre nettrafikk enn vanlige nettlesere, samtidig som det krever mye mindre prosessorkraft av telefonen. Det gjør at surfingen går lynkjapt. Mer om hvordan nettleseren fungerer kan du lese i vår kommentar om tynne klienter for mobiltelefonen.

6300 er ventet i første kvartal i 2007, og vil få en pris på rundt 2000 kroner før skatter og avgifter, og eventuelle subsidier. Ikke se bort ifra at prisen kan havne på nærmere 3000 kroner når den dukker opp i butikkhyllene. Bli heller ikke overrasket om du må vente til første kvartal av 2007 er forbi før du får se telefonen i butikkhyllene; det er tross alt Nokia vi snakker om.

Nokia 6300

Nokia 6300


I prisguiden kan du se spesifikasjoner og bilder, og bestille lagervarsling:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen