Sniktitt på Nokia 6290

Alternativ tekst mangler

  Nokia 6290

Dimensjoner: 9,4 x 5 x 2,08 cm, 115 gram

Teknologi: GSM 850, 900, 1800, 1900, GPRS, EDGE, 3G (UMTS).

Maskinvare: 50 MB innebygget minne, støtte for minnekort .

System: Symbian Series 60

Batteri: Taletid: 3,5 timer GSM, 3 timer 3G.
Hviletid: 270 timer.

Skjerm: TFT, 2,2", 16 millioner farger, 240 x 320 piksler.

Kamera: 1,92 megapiksler.

Pris: Forventet ca. 3500 kroner

Se flere detaljer i prisguiden

Amobil/Amsterdam: På Nokia World-messen i Amsterdam viste Nokia frem sine fire nylanserte mobiler. 6290 er den telefonen i lanseringen med mest teknologi under panseret.

Dette blir en smarttelefon som bygger på Series 60-platformen. Du kan altså installere de programmene du trenger, og kjøre flere programmer og oppgaver samtidig.

6290 har også 3G, som gjør at du kan surfe i skikkelig hastighet. Det er helt klart en fordel for de som bruker mobilens nettleser, eller kobler PC-en til mobilen for å surfe steder du ikke har bredbåndslinje.

3G-dekning har du kun i tettbygde strøk. Forviller du deg utenfor disse, backer 6290 deg opp med EDGE slik at du slipper å falle ned i GPRS-hastighet.

6290 har ikke har fått Opera Mini, slik som 6300 ble utstyrt med. Opera Mini ville gjort surfingen enda raskere og oversiktlig. Men det er selvfølgelig mulig å installere de nettleserne du måte ønske i ettertid - både for Java og for Series 60.

Foto: Einar Eriksen - Klikk for full størrelse og flere bilder i prisguiden

Ikke bare forretning
Utenpå telefonen finner du taster dedikert for musikkspilleren. På den måten kan du enkelt styre musikken mens du er på farten. Skjermen på utsiden viser låtnavnet, artisten og annen informasjon.

Programvaren som spiller av musikken din er av samme type som du finner på Nokia N70 Music Edition, så vel som de kommende N73 Music Edition og N92 8GB. Denne viser blant annet et bilde av albumet du hører på, og informasjon om artisten.

Kameraet i 6290 tar bilder i en oppløsning på to megapiksler. Vi fikk dessverre ikke sett bildene i fullt format, men på mobilskjermen ser de helt OK ut.

Telefonen har 50 MB minne, og støtte for minnekort av typen MicroSD. Det følger dessverre ingen minnekort med i pakken, så hvis du skal bruke telefonen som mp3-spiller kan det være en god idé å investere i et.

Fantastisk skjerm
Skjermen til 6290 kan vise 16,7 millioner farger og har en oppløsning på 240 x 320 piksler, noe som gir veldig naturtro bilder. Skjermen er også stor - 2,2 tommer diagonalt.

6290 kan også spille av videoer, som skjermen absolutt ikke har noen problemer med å vise på en realistisk måte.

Skjermen på utsiden er i en oppløsning på 128 x 160 piksler, og kan brukes til for eksempel kalenderen og å spille musikk.

Foto: Einar Eriksen - Klikk for større og flere bilder i prisguiden

Designen til 6290 er ikke oppsiktsvekkende på noen måte. 6290 ser ut som en hvilken som helst ordinær kamskjellstelefon, og er verken spesielt liten eller spesielt stor. Telefonen er likevel ganske stilren, spesielt når den er åpen. Den har rette linjer og ikke overdrevent med detaljer.

Dette er egentlig som designen til VW Passat i bilenes verden - sklir inn i mengden, og ser pen ut, uten å vekke noen spesiell form for oppmerksomhet.

Tastaturet er flatt og stilrent, samtidig som tastene er store. De er heller ikke for harde, og er behagelige å skrive på.

Telefonen skal ifølge Nokia koste 325 Euro før skatter, avgifter og subsider. Det betyr trolig en utsalgspris på 3500 kroner. 6290 skal være på plass i butikkene i løpet av første kvartal neste år.

I prisguiden kan du se flere spesifikasjoner og bilder, samt bestille lagervarsling:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen