Test

Sniktitt på Nokia 6230i

OBS: Vi har nå publisert en fullstendig test av Nokia 6230i. Denne vil gi deg et mer presist bilde av telefonen enn det sniktitten kan.

Nokia 6230i - klassiker i ny utgave
Da 6230 ankom testlaben i fjor var det en begeistret gjeng som hev seg i kast med telefonen. Telefonen var sjeldent gjennomsydd og stilren, og det eneste som hindret den fra en pall-plassering var den stive prisen.

Nå, to år senere, står en etterfølger på dørstokken - Nokia 6230i. Det er godt over et halvt år siden de første ryktene om en slik i-modell begynte å dukke opp, og rundt en måned siden vi fikk se bilder av telefonen, men det er først nå har vi fått se den nye modellen i levende live.


Klikk for større bilde

Designmessig er 6230i prikk lik sin forgjenger. Den er nøyaktig like bred, nøyaktig like tykk og nøyaktig lide høy. Og det eneste som skiller de to telefonene på vektskåla er 2 gram i eldstemanns favør.

Tastesettet til 6230i er også tilnærmet helt uforandret, noe som er udelt positivt. Telefonen har nemlig noen av de beste og mest behagelige tastene vi har fått prøve, og er en ren drøm å skrive med. Nokia har også gjort en siste liten endring ved å legge en egen bekreftelses-knapp midt i piletasten. Dette gjør det det enklere å bla rundt og gjøre valg i menyen.

Forbedret tastesett
En av de største forbedringene til 6230i ligger i skjermen. Oppløsningen ligger nå på rekordhøye 208 x 208 piksler, som er mer enn en dobling fra Nokias tidligere Series 40-modeller. Det er første gang Nokia jekker opp oppløsningen i denne serien på over ett år.

Allerede ved første øyekast ble det klart for oss at skjermen til 6230i er av beste type. Skjermbildet er sylskarpt, og pikslene ligger så tettpakket at det er umulig å skimte enkeltpunktene i bilder. Fargegjengivningen er også av toppklasse, noe som kom klart frem når vi brukte kamerasøkeren.

Når vi kikket gjennom bilder så vi at 6230i klarer å produsere et glatt og behagelig bilde av den sorten vi hittil kun har sett i Sony Ericsson K700i og Samsung D500. Og Nokias nye er faktisk ikke langt unna å parkere dem, for kombinasjonen av en så liten skjerm med en 208 x 208 punkters oppløsning gir et resultat som få andre telefoner kan leve opp til.

Den gode skjermen er også et skritt fremover med tanke på lesing av tekst. Med høy oppløsning har ingeniørene mange flere piksler å boltre seg med når skrift skal utformes, noe Nokia har brukt til å lage en avrundet og utglattet skrifttype. Dette er mer behagelig for øynene, og gjør det til en glede å lese SMS, e-post, WAP-sider og lignende.

Series 40 får et siste livspust
Til tross for at det har gått lang tid, har ikke Nokia gjort noen endringer i menysystemet til 6230i. Riktignok har ikoner og skrift fått en grafisk overhaling, og 3D-animasjoner er også på plass, men selve menysystemet er prikk likt det vi fant i 6230.

Vi har flere ganger klaget over at Series 40 er en levning fra oldtiden. Menysystemet er riktignok både enkelt og brukervennlig, men akkurat det er et tveegget sverd. I en moderne telefon med et utall funksjoner blir en slik løsning rett og slett for knotete, tungvint og uoversiktlig.

Ironisk nok har 6230i enda flere funksjoner enn sin forgjenger, noe som bare gjør problemet enda større. Vi mener det er på høy tide at Nokia setter seg ned og utvikler et menysystem som er verdig en moderne mobiltelefon. Men det kommer tydeligvis ikke til å være 6230i som gjør noe med den saken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen