Test

Sniktitt på Nokia 6151

Nokia 6151:

Tredje kvartal
Pris: Under 2000 kroner

Dimensjoner: 10,8 x 4,7 x 1,9 cm, 98 gram

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS klasse 10. EDGE, WCDMA.

Blåtann v2, MMS, epost, wap 2.0 xhtml, Push-to-talk, FM-radio,

Maskinvare: Batteri; 4 timer tale, 10 dager hvile, 30 MB internminne, opptil 1 GB minnekort (ukjent følger med), microSD

Skjerm og kamera : TFT, 262 000 farger, 128 x 160 punkter

Kamera: Valgfritt, 1280 x 960 punkter, video, 176 144 punkter, blits,

Øvrig: Mp3-spiller, Java MIDP 2.0.

Nokia samlet i går sammen den skandinaviske pressen på Nokia Connection i Stockholm i Sverige.

Finnene viste frem to nye modeller for det skandinaviske markedet, og en av disse var billigmodellen 6151.

Med mottoet "3G for folket", mener Nokia at 6151 er telefonen for de som kun ønsker det mest grunnleggende av en telefon. Ja, og så 3G da.

Under pressesamlingen fikk vi muligheten til å leke litt med med selskapets nyeste 3G-telefon.

Telefonen har vært runde former, og kan ved første øyekast virke en smule lubben. Sølvstripen som rammer inn skjermen og tastene gjør likevel at telefonen ser slankere ut enn den egentlig er. De runde formene gjør at 6151 ligger behagelig i hånden.

Harde flate taster
Tastene til 6151 er relativt flate og store, men likevel opphøyde nok til at du kjenner skillet mellom dem. Dessverre er tastene også nokså lave, som gjør at de også er noe harde. Det er ikke alltid like lett å legge merke til om du faktisk har trykket ned en tast eller ikke, bortsett fra hvis du er i stille omgivelser. En tydelig klikkelyd vil gjøre at du raskt vet om du har trykket hardt nok eller ikke.

Telefonens menyknapp er enda flatere enn resten av tastene. Selv om den femveis styretasten har god respons, er skillet mellom de fem delene såpass liten at man fort kan ende opp med å trykke på flere enn én del samttidig.

Alt i alt virker 6151 dyrere enn prisen skulle tilsi. Til tross for de klikkende tastene gir materialvalget telefonen et inntrykk av kvalitet.

Kjapt kamera
Kameraet til 6151 kan ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler. Dermed er kameraet langt i fra det mest imponerende du kan få kjøpt i dag. Men da vi prøvde kameraet til 6151, ble vi likevel positivt overrasket.

For det første bruker telefonen hele skjermen som søker, slik at du får se motivet ditt i så stor størrelse som mulig. 6151 har en kameraknapp nede på høyre side av telefonen. Meningen er at du skal holde telefonen i landskapsformat når du tar bilder, slik at du får følelsen av å bruke et kompaktkamera. Og for at du ikke skal kunne unngå å holde telefonen i landskapsformat, vises også kameramenyene i landskapsformat.

Kameraets søker er meget kjapp, og du kan enkelt følge et motiv i bevegelse med søkeren og likevel få like skarpe bilder som ved et stillbilde. Søkeren var også akkurat like tydelig som selve bildet blir.

6151 har en heller tynn kort liste med funksjoner og egenskaper, med støtte for mp3-filer, FM-radio og 3G som de viktigste. Telefonen har for øvrig også støtte for Push to Talk, men ingen norske operatører støtter denne teknologien i dag.

6151 er tilgjengelig i de fire fargene svart, perlehvit, oransj og limegrønn. Men det er enda ikke klart hvilke farger som vil komme på det norske markedet.

Flere detaljer rundt 6151 finner du i saken "Nokia med 3G-telefon til minipris".

(Kilder: Nokia)