Test

Sniktitt på Nokia 5500 Sport

Nokia 5500 Sport:

Tredje kvartal
Pris: Rundt 3500 kroner

Dimensjoner: 10,7 x 4,5 x 1,8 cm, 103 gram

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS klasse 10, EDGE.

Blåtann v2, MMS, epost, wap 2.0 xhtml, Push-to-talk, FM-radio

Maskinvare: Batteri; 4 timer tale, 11 dager hvile, 64 MB internminne, 64 MB microSD-minnekort følger med.

Skjerm: TFT, 262 000 farger, 208 x 208 punkter

Kamera: 2 megapiksler, forskjellige kameramodus, video i QCIF-oppløsning

Øvrig: Mp3-spiller, Java MIDP 2.0, egen sportsmodus, sportsfunksjoner, mulighet for å få lest opp SMS, trykkfølsomme områder.

Under mandagens Nokia Connection i Stockholm viste Nokia frem sin andre sportstelefon, 5500 Sport, som ble lansert tidligere i sommer. Under pressesamlingen fikk vi litt kvalitetstid sammen med finnenes nye sportsalibi.

5500 Sport er uten tvil en solid telefon som er bygget for å tåle en trøkk. Hovedmaterialet er gummi, som gjør at du ikke mister telefonen selv om du skulle være svett på hendene etter en treningsøkt.

Knappene er kledd i den samme gummien, og er lagt i i tre rader med forskjellg høyde. Ulempen er at tastene er lagt i akkurat samme høyde som underlaget som deler dem. Dermed er det fort gjort å trykke mellom tastene i stedet for på dem. I tillegg må du trykke litt hardere på tastene før de reagerer enn du må på mange andre telefoner. Den femveis styretasten er responsiv og god og bruke.

5500 Sport veier lubne 103 gram. Vekten er med på å hindre at telefonen føles billig. Samtidig kan vekten være en ulempe når du skal ha den med på joggetur.

På høyre side av telefonen sitter en knapp du bruker til å veksle mellom telefonens forskjellige moduser; musikkspiller, sportmodus og vanlig modus. Bakgrunnslyset i styretasten varierer etter hvilken modus du har aktivert.

Dunk frem en SMS
Nokias tanke med 5500 Sport er at du ikke skal behøve å ta den opp av lommen mens du bruker den under trening. Derfor har selskapets nye sportstelefon fått trykkfølsomme felter under skjermen og på hver side av telefonen.

Når du for eksempel hører på musikk mens du jogger, kan du banke to ganger på en av de trylkkfølsomme feltene for å bytte til neste sang eller stanse musikken. Telefonen er også i stand til å lese opp SMS for deg. Også dette styrer du ved å banke på telefonens trykkfølsomme områder.

Sportsmodusen til 5500 Sport kan hjelpe deg med både det ene og det andre mens du trener. Etter en løpetur kan du øyeblikkelig etterpå se statistikk over for eksempel hvor mange skritt du har løpt, avstanden i kilometer samt hvor mange kalorier du forbrant på økten.

Med sportstelefonens kamera kan du ta bilder i oppløsninger opp til to megapiksler. Søkeren i kameraet henger relativt godt med i svingene. Men en ulempe er at søkeren ikke fyller hele skjermen, og bildet du ser blir derfor mindre. Skjermens oppløsning gjør at bildet i søkeren er mer grumsete enn bildene du tar.

Alt i alt virker 5500 Sport som en solid og velutrustet telefon som sikkert kan glede de som ikke gidder å løpe i skogen med både mobiltelefon og mp3-spiller i lomma og en overbetalt treningsassistent i hælene.

(Kilder: Nokia)