Test

Sniktitt på N73


(Klikk for større bilde)

Lanseringen av Nokia N73 kom litt i skyggen av søstermodellen N93, som tok showet da Nokia lanserte sin nye N-portefølje i Berlin tirsdag. Men det er det ingen grunn til, for selv om N73 mangler enkelte av de godbitene N93 kan by på er N73 fortsatt en av de mest attraktive telefonene Nokia har lansert på lenge.

Mens N93 trolig er en av de fysisk sett største telefonene vi trolig får se dette tiåret, er N73 en av de så langt minste Series 60-telefonene fra Nokia til nå. N73 er bare et par millimeter større enn den populære Nokia 6230i, og ligger med det såvidt over gjennomsnittsstørrelsen for en telefon i dag. De eksakte målene er på 11 x 4,9 x 1,9 cm, og vekten ligger på noe mer voksne 116 gram.

Designet til N73 skiller seg også en god del ut fra tidligere Series 60-telefoner. Mens Series 60-telefonene til nå gjerne har hatt et noe eget design preget av klumpete utforming, mange snarveisknapper og i enkelte tilfeller sær tasteløsning, er N73 svært lik Nokias øvrige portefølje, og minner mest om en trimmet 6233. Om en ser bort fra Nokias egne telefoner er det lett å trekke likhetstrekk med flere av Qteks Windows-telefoner.

Noe av det som slo oss først var hvor hendig hendig N73 er. Formen på telefonen er svært godt tilpasset håndflaten, og telefonen er rett slett behagelig å ha i hånden.


(Klikk for større bilde)

Stor og høyoppløst skjerm

N73 har fått en langt større og bedre skjerm enn noen tidligere Series 60-telefoner. Eiere av N73 kan skryte av en skjerm på hele 2,4 tommer, med en oppløsning på 240 x 320 punkter. Selv om denne oppløsningen er lavere enn den på for eksempel N90, er det ingen tvil om at skjermen i N73 som helhet er en av de beste du kan få på en mobiltelefon i dag. Skjermen til testtelefonen vår var skarp, svært lyssterk og veldig kontrastrik. Den får virkelig frem fargene og nyansene i bilder.

Den store skjermen stjeler dessverre mye plass, som betyr at tastesettet må lages mindre, og det stemmer i N73 sitt tilfelle. Vi syns knappene generelt sett var alt for små for våre fingre, og hver enkelt tast skiller seg for lite ut til at det er mulig å skille dem ad. I stedet for å forhøye midtre del av hver tast har Nokia gjort tastaturet helt flatt. Dermed oppstår situasjonen der du trykker flere knapper om gangen og ikke merker forskjell fra to- og fem-tasten. Om det er mulig å tilvenne seg tastaturet eller ikke får vi først svar på når vi får ha telefonen over en lengre tidsperiode. Men utifra det vi opplevde den lille halvtimen i Berlin så er det altså ikke lovende.

Nokia N73   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen