Test

Sniktitt på LG G7200 og T5100

OBS: Vi har nå publisert en fullstendig test av LG T5100. Denne vil gi deg et mer presist bilde av telefonen enn det sniktitten kan.

LG viste stille frem to modeller på årets CeBIT. Mens andre produsenter som Nokia og Samsung slapp telefoner med brask og bram, valgte LG å droppe presselanseringer og heller bare plassere modeller ut på standen sin. Vi brukte søndagen på å prøve T5100 og G7200.

LGs strategi i tiden som kommer

Da vi snakket med en av de PR-ansatte i LG forklarte han at LG ville gjennomgå store forandringer i tiden fremover, og at strategien deres har endret kurs de siste tre månedene. Dette fordi LG har slitt mye i motbakke i de store Europeiske markedene som Tyskland, som har gjort LGs inntreden i Europa betydelig mindre vellykket enn det LG hadde håpet på.

LG har satt seg som mål å gå forbi Sony Ericsson og Siemens på verdensbasis når det gjelder markedsandeler. Foreløpig er LG kun i ledelsen på CDMA-markedet i USA, hvor de er markedsleder. - Men LG har potensiale overalt, sa vår talsmann i LG.

    
LGs nye modeller for det europeiske markedet
(Klikk for større bilder)

- Operatørene krever at vi implementerer tjenester som de kan tjene penger på. Dette fører til T5100 og G7200, som er våre første telefoner basert på denne tankegangen. Han nevnte også at LG i tiden fremover vil fronte skjerm og kamera som de viktigste komponentene på mobiltelefonen.

- LG er en av verdens største skjermprodusenter og vi ønsker derfor at folk i fremtiden skal forbinde LG med gode skjermer. Derfor vil alle kommende telefoner fra LG ha en TFT-skjerm med minst 65.000 fargers dybde, lovet han videre.

T5100 er et vendepunkt for LG, og viser en ny tankegang som har vært gjennomtrengende på dette årets CeBIT. Mens mobilprodusentene tidligere har laget telefoner som bygget på teknologi som var ny og innovativ, men kanskje ikke så etterspurt, skjer nå det motsatte.

T5100 er et veldig godt eksempel på dette. Her ligger fokus på den stadig mer populære kamerafunksjonen, mens man har valgt vekk ny og mindre etterspurt teknologi som Blåtann og planlegger-funksjoner. Dette i motsetning til dagens telefoner fra europeiske produsenter, der kameraet som regel er å regne mer som en bonus enn en av hovedfunksjonene.

Er T5100 kamera eller telefon?

Hittil har alle de store mobilprodusentene lansert en eller flere Megapiksel-telefoner på eller i forkant av CeBIT. T5100 er LGs bidrag til utvalget, og vi kan med en gang si at denne modellen har et stort potensiale.

Telefonen kommer i kamskjellsformat, men er ment å brukes som et vanlig digitalt kamera for å ta bilder. For å få til dette har T5100 fått en roterbar skjerm til formålet som kan vendes 180 grader til høyre. Man lukker så telefonen og holder inne kameraknappen til kameraet kommer opp.

Mens modeller som Nokia 7610 bruker kun en liten del av skjermen som kamerasøker, har LG valgt å fjerne menyene og heller bruke hele skjermen som søker. Dette fører til et fantastisk overblikk og en mye bedre oversikt over detaljer. Når man har tatt bildet, åpner man bare telefonen og vipper skjermen tilbake på plass.


(Klikk for større bilde)

Mens modeller som S700 og Nokia 7610 har fått små speil på baksiden av telefonen til selvportrett, har LG funnet en løsning for T5100 som er adskillig enklere. Kameraet er festet til skjermlokket slik at det automatisk blir vendt mot brukeren når man åpner telefonen.

Skjermen har en oppløsning på 176x220 piksler, en oppløsning som hittil har vært reservert for de dyreste mobiltelefonene. Vi har sett flere skjermer på CeBIT med denne skjermoppløsningen, men det er ingen tvil om at T5100 overgår de fleste på bildekvalitet og fargegjengivning.

T5100 vil være en av de første telefonene til Europa med en fargeskjerm med 262.000 fargers dybde. Mens enkelte mener at forskjellen mellom 65.000 farger og 262.000 farger er liten, mener vi at den er vesentlig for at foto skal bli mer naturtro. Dette merket vi spesielt godt på T5100 med dens gode kamerasøker.


(Klikk for større bilde)

Alt i alt kan vi konstantere at skjermens bildegjengivning rett og slett er nydelig, og lever uten tvil opp til det renomeet som LG ønsker å skape om seg selv som en av de beste produsentene på skjermkvalitet.

Da vi prøvde ut T5100 "innvendig" la vi merke til at LG har skiftet ut menysystemet fra tidligere telefoner. Mens vi på G5400 har sett et listesystem, var samtlige av LGs nye telefoner utstyrt med et listesystem av typen vi har sett hos Siemens og Sony Ericsson. Ellers var det mye enklere å skrive meldinger.

Minnet er også betydelig større enn det vi har sett på tidligere LG-telefoner som blant andre G7100. Minnet er nå på 32 MB delt minne, som holder til nærmere hundre bilder i 1,23 Megapiksels-kvalitet.

Når det kommer til øvrige spesifikasjoner har T5100 lite nytt å by på. Det som er verdt å nevne er vel funksjonen som kalles Video-on-Demand (VoD). Dette er en funksjon som vil støttes av flere operatører på kontinentet til sommeren og er egentlig kun en tjeneste for nedlasting av videoklipp.


(Klikk for større bilde)

Selv om det bare er det snakk om nedlasting av video over GPRS vil UMTS og EDGE i fremtiden åpne for at man kan streame video direkte over mobilnettet. Såvidt vi vet støttes ikke VoD av norske operatører, men som med EDGE og UMTS så kommer det vel til oss oppe i nord om noen år...

Når T5100 kommer til Norge eksakt kan man kun spekulere i. Når vi snakket med LG sa de at T5100 ville komme til Europa i andre kvartal, nærmere bestemt juli. Om denne datoen fastholdes gjenstår jo å se.

G7200 - En kameratelefon for massemarkedet

LG ga klart utrykk for at deres satsning i fremtiden vil ligge hos mannen på gaten. Mens T5100 retter seg mot brukeren som ønsker en telefon med bra kamera, retter G7200 seg mot de som ønsker et billigere alternativ.


(Klikk for større bilde)

LG har virkelig kuttet kostnadene i denne modellen, og G7200 har verken Megapiksel-kamera eller ekstern skjerm. Dette gjør at telefonen stiller veldig svakt mot konkurrerende modeller. Samsung, som er en av LGs største konkurrenter, har for eksempel kun en kamskjelltelefon på det norske markedet uten ekstern skjerm, noe som raskt poengterer hvor ettertraktet dette er blant brukeren.

Ringer telefonen på G7200, må altså brukeren åpne lokket for å se hvem som ringer. Dette gjelder også om han skal sjekke batterikapasitet, klokkeslett eller lignende informasjon.

G7200 har riktignok også en god del positive sider også. Skjermen er av svært god kvalitet og hadde i likhet med T5100 en oppløsning på 176x220 piksler. Dermed vil G7200 trolig stille mye sterkere enn konkurrentene på enkle kameratelefoner når det kommer til skjerm.


(Klikk for større bilde)

G7200 har også 262.000 farger, som gir skjermen det lille ekstra for at foto og bilder skal ta seg bra ut. Det er ihvertfall ingen tvil om at 262.000 fargers skjermene vil slå knock-out på skjermer med 65.000 farger i tiden fremover, og at LG vil være en av pådriver for dette.

Også G7200 vil ha støtte for Video on Demand, men vil samtidig ha mindre plass til filmer med sitt 10 MB innebygde minne.

Kameraløsningen er noenlunde likt det vi så i G7100, men LG har klart gjort flere forbedringer siden sist vi tok en titt på LGs kamerafunksjon. Man kan for eksempel snu bildet 90, 180 og 270 grader ved hjelp av noen få tastetrykk. Man kan også bruke zoom når man har innstilt på de lavere oppløsningene, noe som desverre ikke er mulig når kameraet er innstilt på VGA-oppløsning.

LG 1100 - Lavpris i lekker innpakning

Den siste telefonen fra LG som kommer til det europeiske markedet er G1100. Denne telefonen er ment for lavprismarkedet og LG kaster seg dermed inn i kampen om kanpanjemarkedet.


(Klikk for større bilde)

I motsetning til G7200 har G1100 en ekstern monokrom skjerm som viser klokkeslett, dekning osv. Den har også kamera, og her er det ikke snakk om CIF-kamera som på Nokia 3200, men et fullblods VGA-kamera, og G1100 blir dermed et svært godt alternativ for de som ønsker seg en billig kameratelefon i kamskjellsformat.

Skjermen er også godkjent. Desverre er det nok ikke snakk om 262.000 fargers dybde, men heller 65.000 fargers dybde i TFT-kvalitet. Med en oppløsning på 160x120 piksler stiller G1100 i samme klasse med telefoner som Sony Ericsson T630 og Siemens ST60 som også ligger betydelig høyere i pris.

Både G1100 og G7200 skal komme til Europa i mai, men LGs representant ville ikke spekulere i når de eventuelt kommer til Norge. Når de kommer vil ihvertfall Amobil være på plass med en test.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen